Ruhani açıkladı: Son olayların sorumlusu ABD

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin bölgedeki askeri varlığının gerilimi artırdığını ve halkların öfkesine yol açtığını söyledi.

Ruhani açıkladı: Son olayların sorumlusu ABD
Ruhani açıkladı: Son olayların sorumlusu ABD
GİRİŞ 12.01.2020 22:59 GÜNCELLEME 13.01.2020 03:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile telefonla görüşen Ruhani, kazada (düşürülen yolcu uçağı) hayatını kaybeden İsveç vatandaşları için başsağlığı diledi. 

 

 

İran'ın nihai sonuca ulaşana kadar tahkikatı sürdüreceğini ve elde ettiği bilgileri dünya kamuoyuyla paylaşacağını belirten Ruhani, "Bu tür sarsıcı olayların dünyada tekrarlanmaması için çaba göstermeliyiz." dedi. 

Bölge sorunlarının siyasi ve müzakere yoluyla çözülebileceğini ve devletlerin egemenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini dile getiren Ruhani, "ABD'nin bölgedeki askeri varlığı gerilimi artırmıştır. Bu durum bölgedeki halkların da öfkesine yol açmıştır. Hepimiz el ele vererek bölgeye güvenliği geri getirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

 

 

''ABD'NİN CİNAYETLERİNİ HERKES KINAMALI''

İran'ın Ayn el-Esed Hava Üssü'ne yaptığı saldırının BM'nin 51. maddesine göre meşru savunma çerçevesinde olduğunu savunan Ruhani, "Bölgede meydana gelen son olaylardan ABD'liler sorumludur. Herkes açık bir üslupla ABD'nin bölgedeki cinayetlerini kınamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Löfven de kazanın nedenine ulaşmak için tahkikatın şeffaf şekilde sonuçlanmasını istedi ve İsveç'in incelemelere katılmaya hazır olduğunu bildirdi.

Löfven, "İsveç, diğer AB ülkeleriyle birlikte bölgede gerginliğin artmasına karşı durmuştur. İran ile iş birliğini bölgedeki istikrar ve güvenlik için memnuniyetle karşılamaktadır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Masum öldüre öldüre ülkenizi belaya sardınız yakında sizde suriye ırak gibi olursunuz nesi var bu insanların aklını peynir ekmekle yemiş
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    iki amerikalı asker gebertemedin beceriksiz iran, ancak kendinizi imha edersiniz siz şabanlar
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayların tek sorumlusu Şia taassubuyla Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren İran dir. Döktüğünüz mazlumların kanında boğulun şimdi
    Cevapla
  • Mehmet T. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sus la dangalak seni.Rezil rezil birde konuşuyorsun.Beceriksiz adam
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin sorumlusu amerika iran ise doğuştan masum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması