İran füzesiyle ilgili dikkat çeken detay...

Dünya İran'ın füzeyle düşürdüğü Ukrayna uçağını tartışıyor. 176 kişinin öldüğü uçakla ilgili tartışma yaratacak bir detay ortaya çıktı...

GİRİŞ 13.01.2020 09:49 GÜNCELLEME 13.01.2020 12:00
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Dünya İran'ın füzeyle düşürdüğü Ukrayna uçağını tartışıyor. 176 kişinin öldüğü uçakla ilgili tartışma yaratacak bir detay ortaya çıktı.

Görenlerin "Türk uçağı ucuz kurtuldu"  dediği ayrıntıya göre vurulan uçakla aynı saatte kalkış için hazırlanan Atlasjet’e ait KK1185 kodlu uçağın olduğu anlaşıldı. Fakat Atlasjet uçağının 2 dakika geç kalkması onlarca hayatın kurtulmasını sağladı. Üstelik vurulan Ukrayna uçağından 9 dakika önce de Türk Hava Yollarına ait TK873 sefer sayılı uçağın kalkış yaptığı kayıtlara yansıdı.Eğer söz konusu uçaklar Ukrayna uçağının olduğu saatte kalksaydı belki de vurularak düşecekti.

 

 

İran, Ukrayna Havayollarına ait uçağın füzeyle vurulduğunu kabul ederek “insani bir hata” olduğunu belirtip, özür dilemişti.

İşte vurulan o uçak ve iki uçağın kayıtları:

 

 





YORUMLAR 53
  • Sezai 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizim uçağı düşürecekti kesin !!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Kağan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölenleri bantla yapıştırıp diriltip ailelerine verebilecekmisiniz insan hatası eeeee öyle basite alınmış ki olay ne olacak sanayide hallederler gibi çok ağır cezası olmalı
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran türkiyeyle savasi göze alamaz amerika irani parcalayip üstümüze yollaya bilir baska zor
    Cevapla
  • Hazar 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranin hatasi ama bilincli oldugu mumkun degil,cunki Iran olsun kimse kendi adini lekelettirmez. Iran bilincli olarak Ab uslerin yandaki binalarini vurdu ki bakin istersem fuzelerimi ustunuze atarim diyor. Turk akim projesi ve Ab nin Irakda istenmeyen devlet oldugu zamanda sivil ucagin Iran tarafindan bilincli dusurulmesi mumkun degil. Baska birilerin oyunu ama kim?
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunma sistemlerinin çalışma prensibi hangi ülkelerin dost hangilerinin düşman olarak sisteme tanıtıldığı çok önemli bir konudur. Düşman olarak tanıtılan ülkeye ait hava aracını sistemler algılar algılamaz otomatik devreye girerek füze fırlatır. Ukrayna nın sistem üzerinde dost olarak güncellenmemiş olması çok büyük bir insani hata ben askerliğimi Ankara Mürtet (Akıncılar) hava üssünde rapier fuzecisi olarak yapmıştım oradan biliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı