Erbil'den Nasrallah'a çok sert yanıt: Güneşten mahrum kalmışsın

Lübnanlı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesut Barzani hakkındaki sözlerine yönelik IKBY hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Korkudan yıllardır sığınaklarda yaşıyorsun" denildi.

Erbil'den Nasrallah'a çok sert yanıt: Güneşten mahrum kalmışsın
Erbil'den Nasrallah'a çok sert yanıt: Güneşten mahrum kalmışsın
GİRİŞ 13.01.2020 09:42 GÜNCELLEME 13.01.2020 10:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Lübnanlı Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ın, "DEAŞ Erbil'e yaklaştığında Barzani korkudan titriyordu" açıklamasına IKBY'den cevap geldi. IKBY Hükümet Sözcüsü Cutyar Adil tarafından yapılan yazılı açıklamada Hizbullah lideri Nasrallah'a yönelik, "Korkudan yıllardır sığınaklarda yaşıyorsun, güneş ışığından mahrum kalmışsın" ifadeleri kullanıldı. Açıklamanın devamında, "IKBY ve bir ulusun lideri hakkında sarf ettiğin sözleri hiç de şaşkınlıkla karşılamadık. Uzun yıllardır yer altındaki tüneller ve sığınaklarda saklanıp güneş ışığından mahrum kalmışsın. Yıllardır zulme maruz kalan bir halkı savunmak yerine mücadeleci bir millete hakaret ediyorsun" denildi.

 

Açıklamada terör örgütü DEAŞ karşısında Peşmerge güçlerinin Erbil ve IKBY'yi koruduğunu hatırlatılırken, "Erbil ile IKBY'yi sadece Peşmerge güçleri savundu. Buna rağmen başkalarının yardımına minnettarlığımızı ifade ederek takdirle karşıladık. Başkan Barzani'yi ziyaret sırasında sizi temsil ettiğinizi iddia ettiğini şahıs ve onun gibilerin Ekim 2017’de IKBY'yi işgal etmeye yönelik hayalleri Peşmerge güçlerinin direnişi önünde yok oldu. Düşmanlarına sakladığın delikten başını çıkaramayan sen, neden seninle hiçbir bağı olmayan bir milletle uğraşıyorsun? Başkan Barzani, Kürdistan'ın direniş sembolüdür. Sen ve senin gibi korkaklar bir ulusa ve liderine hakaret etmekten çok daha küçüksün" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU

 

 

Öte yandan Lübnanlı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Bağdat'ta ABD tarafından öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin IKBY'nin başkenti Erbil'i terör örgütü DEAŞ saldırılarından koruduğunu ve IKBY'nin ona borçlu olduğunu belirterek, "DEAŞ, Erbil'e yaklaştığında Barzani korkudan titriyordu" açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Rte 4 yıl önce Şikayet Et
    O gunu hic unutmuyorum..hasdi sabi ve suleymani kin kusarken Kasimi olecek demistim
    Cevapla
  • ilahi huzur 4 yıl önce Şikayet Et
    benim askerlik dönemimde barzani.ve talabani terör unsuru idi.şemdinli karşı dağlarında mağaralarda yaşıyordu.abd terör sevici geldi onları sözde meşrulaştırdı.devlet başkanı oldular.şimdi adam beğenmiyor lar
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen 1960 veya 70 lerde yaptın askerliğini heralde 80 li yıllarda bunlara Özal kırmızı pasaport vererek Türkiye üzerinden seyahat ettiriyor du Saddam döneminde diye hatırlıyorum
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Birbirinizi yiyin elin öteki dünyalisi sizin işinizi biliyor..
    Cevapla
  • şah ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    nasrallah düzgün söylemiş.abd nin israilin köpekliyini yapyorsunuz.
    Cevapla
  • Rustam 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz satilmislarsiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!