Filipinler'de yanardağ paniği sürüyor

Filipinler’in Taal Yanardağı’nda yaşanan hareketlilik üzerine başkent Manila’da eğitime ara verildi. Sismologlar, her an bir patlama olabileceğini belirterek volkanik tsunami uyarılarını sürdürüyor. Reuters'ın servis ettiği fotoğraflarda, patlamaların şiddeti gözler önüne serildi. Uzmanlar, yeni bir patlamanın olabileceğini belirtti.

GİRİŞ 13.01.2020 12:11 GÜNCELLEME 13.01.2020 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Filipinler’in başkenti Manila’nın güneyindeki Taal Yanardağı harekete geçti. Okullar bugün ve yarın tatil edilirken, patlamanın etkisiyle şimşekler gökyüzünü aydınlattı. 
Patlama sonucu gökyüzünde 15 km yüksekliğinde buhar ve kül dumanı oluştu. Duman çevre yerleşim yerlerinden de gözlemlendi.

VOLKAN İÇİNDE VOLKAN

Uzmanlar Taal'ı "küçük ama tehlikeli" bir yanardağ olarak niteledi. Taal'ı diğer yanardağlardan ayıran özelliği "yanardağ içinde yanardağ" olması.

16 BİNİ AŞKIN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

 

Turistik ada ve çevresinde yaşayan 16 binden fazla insan tahliye edildi. Tehlikeyi göz ardı eden bazı turistlerin ise volkanı görebilmek için yanardağa en yakın kasabalara gittiği belirtildi. Yetkililer, Manila Uluslararası Havaalanı'nda dün 240’tan fazla uçuşun iptal edilmesinden sonra bugün uçuşların kısmen yeniden başlatıldığını belirtti.

YENİ BİR PATLAMA OLABİLİR

Dünyanın en küçük aktif yanardağı Taal Yanardağı’nda yaşanan hareketlilik üzerine yanardağ çevresinde yaşayanların tahliyesi sürüyor. Sismologlar, yanardağın volkanik faaliyetlerinin hızla yükseldiğini ve şaşırtıcı boyutlara ulaştığını belirtiyor. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü araştırma baş uzmanı Maria Antonia Bornas "Magma tespit ettik. Hala derin, yüzeye ulaşmadı. Yine de her zaman tehlikeli bir patlama bekleyebiliriz" şeklinde açıklama yaptı.

1911'DEKİ PATLAMADA BİN 500 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Taal Yanardağı son 500 yıl içerisinde 30'u aşkın kez patladı. En son patlama 1977'de gerçekleşirken, 1911'deki patlamada bin 500 kişi yaşamını yitirdi. 1754 yılında yaşanan patlama ise aylarca sürdü. 

KAYNAK: AJANSLAR, HABER7
YORUMLAR 2
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Aklıma Filipinlerde küçük bir yavru köpeğin birkaç aşifte kenç kız tarafından vahşice ezilerek öldürüldüğü geldi, İnternete izlemiştim ve dedim Allah bir gün cezalarını erecek inşaAllah
    Cevapla
  • 98765 4 yıl önce Şikayet Et
    abd filipinlere alçakça yanardağ volkanik silahını kullanmıştır bu kadar basit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi