Trump'tan Miçotakis'e 'bomba' soru! Yunan basınında yankıları sürüyor

Yunan gazetesi Estia, Yunan Başbakan Miçotakis’in geçen hafta Washington’a gerçekleştirdiği ziyaretinde, Trump’ın, Türkiye ile askeri bir çatışma ihtimaline karşı, "Türkiye karşısında ya kaybedersen? O zaman ne yapacaksın" 'bomba' sorusuyla karşılaştığını yazdı.

Trump'tan Miçotakis'e 'bomba' soru! Yunan basınında yankıları sürüyor
Trump'tan Miçotakis'e 'bomba' soru! Yunan basınında yankıları sürüyor
GİRİŞ 14.01.2020 10:05 GÜNCELLEME 14.01.2020 10:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in geçen hafta ABD'de gerçekleştirdiği ziyaretin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Yunan gazetesi Estia'nın iddialarına göre, Başbakan Miçotakis ABD Başkanı Donald Trump'a, "Türkiye'nin; Güneydoğu Avrupa, Ege ve Akdeniz'in güvenlik ve istikrarını bozan 'provokatif' hareketlerine devam etmesinin sonuçları olacağını" söyledi. Yunan başbakan, sıcak çatışma ihtimalini doğrudan söylememekle beraber, Yunan egemenliğinin 'tehdit edilmesi' durumunda Yunanistan'ın gereklerini yerine getirmeye kararlı olduğunu ifade etti. 

 

 

Gazetenin iddialarına göre, ABD Başkanı Trump'ın, "Ya kaybedersen" diye cevap verdiği öğrenildi. Miçotakis'in ise, "Kaybetmeyeceğiz sayın Başkan" dediği kaydedildi.

"YUNANİSTAN TÜRKİYE İLE OLAN ANLAŞMAZLIĞINDA ABD'YE GÜVENEMEZ"

 

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Beyaz Saray'da, ABD Başkanı'yla düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmayı, "hukuk dışı" olarak nitelemiş ve Trump'tan destek istemişti. Miçotakis'in açıklamalarına sessiz kalan Trump ise, Türkiye ve Libya konusunda yorum yapmaktan kaçınmıştı.,

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da Yunanistan'a, Türkiye ile aralarında oluşabilecek bir gerilimde ABD'ye güvenmemeleri gerektiği uyarısında bulunduğu öne sürüldü.

YORUMLAR 3
  • Mahmut em 4 yıl önce Şikayet Et
    sen seytansan ege Akdeniz meydan bizde diyorumki hodri meydan gelde ezelim Yunanistan'ı gezelim
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan saldirmadan türkiye saldiriya gecmeli onlardan 1dünya savasinin intikami alinmali
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme züğürt yunan. Hepinize sırayla döşeme yapacağız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...