Kanada düşürülen uçak ile ilgili Trump'ı suçladı! Siz sebep oldunuz

ABD Başkanı Donald Trump’ı Ortadoğu’da gerilimi artırmakla suçlayan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, İran'ın hava savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü açıklanan Ukrayna uçağındaki kurbanların, bölgede gerilim yaşanmasaydı hayatta olacaklarını söyledi.

Kanada düşürülen uçak ile ilgili Trump'ı suçladı! Siz sebep oldunuz
Kanada düşürülen uçak ile ilgili Trump'ı suçladı! Siz sebep oldunuz
GİRİŞ 14.01.2020 11:54 GÜNCELLEME 14.01.2020 11:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran ordusu tarafından ‘yanlışlıkla’ düşürülen ve 63 Kanadalının hayatını kaybettiği uçakla ilgili konuşan Kanada Başbakanı Trudeau, ABD'yi Ortadoğu'da gerilimi artırmakla suçladı.

 

 

Trudeau, Global News televizyonuna verdiği röportajda "Son dönemde bölgede gerilim artmasaydı, o Kanadalılar şu anda evlerinde aileleriyle olurlardı. Çatışma ve savaştaysanız bu olan bir şey. Yükünü masumlar çekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'nin neden olduğu gerilimi yönetmek zorunda kaldığını söyleyen Kanadalı Başbakan, uluslararası toplumun hem İran'ın nükleer silahları elde etmemesi gerektiği konusunda hem de ABD eylemlerinin sebep olduğu gerginliği yönetme konusunda da çok net olduğunu ifade etti.

 

 

"AÇIK YANITLAR BEKLİYORUZ"

Kanadalıların büyük üzüntü içinde olduklarını, olayın nasıl meydana geldiği konusunda açık yanıtlar beklediklerini ve böyle bir şeyin bir daha asla yaşanmamasının temin edilmesini istediklerini dile getiren Trudeau, bu isteğe, İran yönetimi tarafından çok dikkatlice kulak verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İran Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının "hassas askeri bir noktanın" üzerinden geçerken "insani hata" sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, uçakta 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 10 İsveç, 4 Afganistan, 3 Almanya ve 3 İngiltere vatandaşı bulunduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR 7
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yi ucm ye verip mahkum ettirmeye yetecek bir olay.
    Cevapla
  • ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    sevgili abd siz asyada biyerler oturup sivil yerleşik hale gelince rahat durmayacaksınız ruslarla aramızı bozacaksınız yarın bu seferde arapların yanında olursunuz barış edasıyla. kışkırtırsınız. bizide bitirirsiniz ruslarıda derdiniz türklerle çin arasını bozup ruslarıda işin içine sokarak derdiniz asyayı bitirmek sizin sizden başka düşündüğünüz yok.kraldan çok kralcı değilim haddimede düşmez ancak durum bu. biyerleden özür dileyerek kimseye oturuş duruş öğretmek haddime düşmez bilirim. ukala olduğum düşünülürse aff dilerim.niyetim aklım sıra bişeye yaradığımı adam yurduna konacağımı kaile alınacağımı sanıpta ukalalık yaptığımdan değil. bu hayat bana çok bile şükür deyip oturuyorum
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanada'ya bravo gercekten
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ecli gelen ölüyor. Ne 1 dakika geri , ne 1 dakika ileri . Bu işi Trump kim ki , organize etsin. ? Allah CC in bilgisi dışında 1 yaprak dahi kımıldamaz.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Afferin Justin'e . Ama Kanada baharı başlamasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi