Ve Türk yetkili dünyaya ilan etti! Kritik S-500 açıklaması

Dünyanın önde gelen savaş sanayisi dergisi Defense News, son dönemde Türkiye ile Rusya arasında yaşanan yakınlaşmayı derledi. Dergiye konuşan Türk yetkililer, "Batı'nın siyasi sebeplerle teknolojiyi paylaşmaktan çekinmesi, siyasi sorun yaşamadıkları ülkelerden alternatif teknoloji almamıza sebep oluyor" dedi. Yetkili, Rusya'dan alınması gündemde olan S-500 hakkında da açıklamalarda bulundu.

Ve Türk yetkili dünyaya ilan etti! Kritik S-500 açıklaması
Ve Türk yetkili dünyaya ilan etti! Kritik S-500 açıklaması
GİRİŞ 14.01.2020 17:15 GÜNCELLEME 15.01.2020 14:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Savunma sanayi ve ticareti ile ilgili kapsamlı analizleriyle uluslararası kamuoyunda tanınan Defense News dergisinde flaş bir Türkiye haberi yer aldı. "Batı'nın Türkiye ile teknoloji paylaşmaktan imtina etmesi, ülkeyi Rusya'nın yörüngesine itiyor" başlığıyla paylaşılan haberde Türkiye'nin ABD ve Avrupa'dan savunma sistemi almasının önüne geçildiğini ve bunun önünde sırasıyla ABD ve Fransa'nın olduğu aktarıldı.

 

Türkiye'nin hava savunma sistemi satın alma çabalarını yakından takip eden bir Türk yetkili, Defense News'e konuştu. Yetkili, "Batı'nın siyasi sebeplerle teknolojisini paylaşmaması, Türkiye'nin siyasi sorunu olmayan ülkelerde alternatif teknolojiler bakmasına sebep oluyor. Özellikle Rusya'dan" dedi.

TÜRK YETKİLİDEN AÇIKLAMA

 

Türk yetkili, Rusya ile Türkiye arasındaki S-500 ile ilgili detayları paylaşmazken, "Her şey planlandığı gibi iyi gidiyor" dedi. Defense News'e konuşan bir Türk diplomat, "Ankara'da şöyle bir anlayış var, Batılı müttefiklerimiz benzer teknolojilerden bizi uzaklaştırdıkça Rusya'nın teknolojilerini almak için her imkanı kullanmak istiyorlar. Bu duruma S-500 sistemi de dahil" dedi. Türkiye, geçen yıl 2.5 milyar dolarlık bir anlaşma kapsamında S-400 savunma sisteminin iki bataryasını almıştı. NATO ve ABD'nin itirazına rağmen atılan bu adım Türkiye'nin F-35 savaş jetleri programından çıkarılmasına sebep olmuştu.

S-500 PROMETHEUS

Rusya, 28 Aralık'ta S-500 Prometheus hava savunma sisteminin denemelerine 2020'de başlanacağını açıklamıştı. Maksimum 600 kilometre menzili olan balistik füzeleri vurabilme ve diğer hava tehdit unsurlarını da 500 kilometre öteden vurabileceği açıklanan S-500 aynı anda 10 balistik süpersonik hedefi vurabiliyor.

YORUMLAR 30
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya tepki koymak gerekiyor. suriye ve libyadaki zalim destekçiliği için bu projeler iptal edilmeli. hiçbir şey yapmazsak hiçbir şey yapmazlar.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee abd den bıze fayda yok ne yapacaktık mantık olarak bunu sıstemımıze koyalım arkadas hatta ucakta alabılırız ulusal menfaat yalnız abd mı var her ulusun menfaatlerı soz konusu!
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu tarz savunma füzelerine ihtiyacımız var fakat bunun yanında zehir-panzehir dengesi gibi, aynı zamanda bu füzeleri etkisiz hale getirecek (mümkünse onları çıktığı yere geri döndürecek ) elektronik saldırı silahları da olmalı.. Bence böyle bir elektronik saldırı kabiliyeti en az her füze kadar tehlikelidir...
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    güzel bi haber işttim galiba,teknoloji bilim benim yuvam evim yeni savaş teknolojileri güçlü savaş teknolojileri nerdeyse ben oradayım beni başka yerde arama tcb, saygılar.
    Cevapla
  • Reso 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkeler Türkiye'den en çok korkan ülkeler niye ülkemize silah satsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”