Merkel'den, Libya Konferansı için davet

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 19 Ocak Pazar günü Libya Konferansı için devlet ve hükümet başkaları seviyesinde davette bulundu.

Merkel'den, Libya Konferansı için davet
Merkel'den, Libya Konferansı için davet
GİRİŞ 14.01.2020 16:21 GÜNCELLEME 14.01.2020 17:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alman hükümetinin Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Almanya’nın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Libya Özel Temsilcisi Ghassan Salame'nin çalışmalarına eşlik etmek amacıyla Libya'ya ilişkin istişare sürecine eylül ayından beri zaman zaman ev sahipliği yaptığı anımsatıldı.

 

Buradaki hedefin bir grup ülke ve uluslararası örgütlerle Libya'daki uzlaşma süreci için BM'yi desteklemek olduğuna dikkat çekilen açıklamada, son aylarda Libya konusunda Berlin'de çalışma düzeyinde çok sayıda toplantı yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu bağlamda Şansölye Merkel’in, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüşerek 19 Ocak'ta devlet ve hükümet başkaları seviyesinde Libya Konferansı için Berlin'e davette bulunmaya karar verdiği aktarıldı.

 

Konferansa, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir’in yanı sıra BM, Avrupa Birliği (AB), Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcilerinin katılacağı, BM nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin liderli Halife Hafter’in de konferansa davet edildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın merkel sizin yapıcı biri olarak biliyorum.neden sonumuz böyle oldu. Keşke böyle olmasaydi sonu çok kötü dönüşü olmayan öfke bittik valla kıyamete gidiyoruz bile bile.lanet olsun neden bu cirseflige girdim.cirpindikca battim beni kimse affetmez kurtaramaz.cok üzgünüm
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, Arap Ligi 'nin konferansta ne işi var?? Bu ülkeler Libya sorununa resmiyette müdahil değiller, alakaları yok. Almanya, Türkiye'nin elinden siyasi insiyatifi çalmak istiyor. Ama sahada yumruğu olanın masada sözü olacak. Yüreği yeten gelsin!!
    Cevapla
  • milli 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç birşey yapmadan yalandan bir konferansla olaya dahil oluyor adamlar..kimse gitmese keşke
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    AB ülkeleyle Rusya arasın da Libya konferansı rekabeti var kim ne kaoparacak onun peşinde Suriye yi unuttular
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu ülkelerinden herhangi birinin bu günü ve yarınları için Avrupa ülkelerinden herhangi birinde konferans düzenlenmesi oldukça isabetli bir karar. Fakat kimin menfaatlerine hizmet eden bir karar onu bilmiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor