İspanya'da acil durum! Ölü ve yaralılar var...

İspanya'nın Tarragona bölgesinde bir sanayi tesisinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişinin öldüğü, 6 yaralı ve 1 kayıp olduğu bildirildi. Yetkililer bölgeden uzak durulması çağrısı yaparken bölgede kimyasal alarm verildi

GİRİŞ 15.01.2020 06:12 GÜNCELLEME 15.01.2020 10:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya'nın doğusundaki Tarragona kentindeki petrokimya endüstri bölgesinde meydana gelen patlamada 1 kişinin öldüğü, 1 işçinin kaybolduğu, 6 işçinin de yaralandığı bildirildi.

Sivil Koruma kurumundan verilen bilgilerde, patlamanın etkisiyle çevredeki bir binanın yıkıldığı, enkaz altında kalan bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

1 İŞÇİ KAYIP, 6 İŞÇİ YARALI

La Canonja adlı petrokimya şirketinde meydana gelen patlamanın olduğu bölgeye giden Katalonya Özerk Hükümeti İçişleri Bakanı Miquel Buch da ölen kişinin dışında 1 işçinin kayıp olduğunu ayrıca 2'si ağır 6 işçinin de yaralı bulunduğunu söyledi.

 

 

Buch, patlama sonrası çıkan yangının itfaiye ekiplerince bu gece söndürülmesini beklediklerini kaydetti. Tarragona'nın bağlı olduğu Katalonya özerk yönetimi tarafından bölgeye çok sayıda itfaiye ve acil yardım ekibi gönderildi. Katalonya Özerk Hükümet Başkanı Quim Torra da çalışmaları yerinde takip etmek için Tarragona'ya gitti.

Patlamanın gerçekleştiği şirketin, İspanya'da polimer üretimi için kullanılan, yılda 140 bin ton üretim kapasitesine sahip etilen oksit işleyen tek endüstri olduğu belirtildi.

"ACİL DURUM" İLAN EDİLDİ

Patlamanın ardından "Acil Durum" ilan eden Sivil Koruma, bölge halkına tedbir amaçlı sokağa çıkmamaları, kapalı alanda durmaları, kapı ve pencereleri kapatma çağrısı yaptı. Yetkililer, havada toksik madde tespit edilmediğini açıkladı.

Bölge yaklaşık bir saat araç trafiğine kapatılıp, tekrar açıldı.

İtfaiye ekipleri, güçlü olan ve kilometrelerce uzaklıktan alevlerin göründüğü patlamaya, ilk belirlemelere göre fabrikanın farklı yerlerinde çıkan diğer küçük çaplı yangınların neden olduğunu söyledi.

YORUMLAR 1
  • NokTa VirGüL 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada müslümanları katlediyorlar kimse görnüyor. ispanyadaki bi yangındaki fon müzigine dikkat edermisiniz kişi ölmüş 6 yaralı ve kişi kayıp gerçekten üzücü ama müslümanların katledildiginide görün artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar