Türkiye'nin hamlesi sonrası Yunanistan çıldırdı! Saf dışı kaldılar

Yunanistan, Libya’nın geleceği açısından önem arzeden ve Berlin’de 19 Ocak tarihinde yapılacak olan toplantının dışında kaldı ve böylece Atina’nın Libya politikası üzerinden Türkiye’yi sıkıştırma hayalleri ve çabaları suya düştü. Türkiye’nin de katılacağı Berlin toplantısına katılma talebini iletmesine rağmen Yunanistan şu ana kadar bu toplantıya davet edilmedi.

Türkiye'nin hamlesi sonrası Yunanistan çıldırdı! Saf dışı kaldılar
Türkiye'nin hamlesi sonrası Yunanistan çıldırdı! Saf dışı kaldılar
GİRİŞ 16.01.2020 13:23 GÜNCELLEME 16.01.2020 13:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Atina’nın Libya politikası üzerinden Türkiye’yi sıkıştırma hayalleri suya düştü.

 

Atina’da soğuk duş etkisi yaratan bu gelişme neticesinde Yunanistan iç siyasetinde ana muhalefet partisinin Miçotakis hükümetini dış poltikada başarısızlıkla suçlamasına yol açtı. SİRİZA partisi Başkanı ve eski Başbakan Aleksis Çipras, Miçotakis’in Amerika Birleşik Devletleri ziyaretini başarısız bulduğunu ileri sürerken, Miçotakis hükümetinin de Akdeniz’de izlediği politikayı eleştirerek başarısız bulduğunu açıkladı.

Çipras ve diğer parti başkanları tarafından, Miçotakis hükümetinin diplomatik alanda şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde Yunanistan’ın yenilgiye uğradığı değerlendirmeleri yapıldı.

 

Yunanistan'ın davet edilmemesi büyük bir yenilgi

Yunanistan’da muhalefet, 19 Ocak tarihinde Berlin’de yapılacak olan Libya toplantısına ABD, Rusya, İngiltere, Türkiye, Mısır, Fransa, Çin, İtalya, Kongo, Arap Birliği, Avrupa Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşmiş Milletler temsilcilerinin davet edilmesinin yanında Yunanistan’ın davet edilmemesini büyük bir yenilgi olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise toplantıya bizzat katılacak olmasını, Türkiye’nin Yunanistan karşısında bir diplomatik zaferi olarak görüyor.

Öte yandan Yunanistan hükümet sözcüsü Peças bugün diplomasi muhabirlerine yönelik yaptığı bilgilendirme toplantısında Libya toplantısı ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Libya için Berlin sürecine dahil olmayı istedik” cevabını vermekle yetindi.

Yardım istedi

Ancak Birlik Gazetesi’nin Atina’daki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ile bir görüşme yaparak, Yunanistan’ın Berlin toplantısına dahil edilmesi konusunda arabuluculuk yapmasını istediği ileri sürüldü. Öte yandan Miçotakis’in de Almanya Başbakanı Merkel ile de bir telefon görüşmesi yaptığı iddia edildi.

Şimdi tüm gözler, son dakika da olsa Yunanistan’ın Berlin toplantısına katılıp katılmayacağına çevrilmiş bulunuyor. Eğer Yunanistan Berlin toplantısına katılmaz ise Miçotakis hükümetini önümüzdeki zaman diliminde belki de erken seçime zorlayacak gelişmelerin yaşanması gündeme gelebilir.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 15
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    almanya yunanistan a tarihi kazik atti. Artik Yunanistan Almanyanin bir eyaleti gibi olacak cünkü almanyaya olan borclarini ödeyemiyecekler. S-400 ler tüm dengeleri degistirdi.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    O hain askerleri vermedinizya. Yarın bizden medet umar vaziyete düşeceksin yunan ve Türkiye yine merhamet elini uzatacak bosuna düşmanlık besleme seni kale almayan avrupayı unut ve Türkiyeye sığın :)
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    seviyesiz AB nin iflas etmis ac sahtekarlari 350milyar Avro borcu ödeme yollarini arayin
    Cevapla
  • Ahmet Y. 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş bir haber AB zaten katılıyor. Ayrıca özellikle rica ediyorum artık şu Yunanistan ile ilgili aşık atma haberlerine girmeyin. Bir taraftan ABD ve Rusya gibi süper güç olmaya çalışıp bir taraftan da Yunanistan gibi basit bir ülkeyi kendimize ölçü göstermek tam anlamıyla ezikliktir. Bırakın kardeşim artık Yunanı Rumu. Büyük olmak istiyorsak büyüklerle aşık atacaksın, ikide bir yok yunan şöyle yok rum böyle haberleri. Ben bunları kaale bile almıyorum.
    Cevapla
  • Hakan Güner 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan bu saatten sonra ancak apartman toplantılarına katılır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil