Amerikalılar itiraf etti: Türk Ordusu hala en güçlüsü

ABD The National Interes sitesinin yazarı Mizokami, Türk ordusunun darbe girişimindeki tasviyelere rağmen hala bölgenin en güçlü ordusu olduğunu belirtti.

Amerikalılar itiraf etti: Türk Ordusu hala en güçlüsü
Amerikalılar itiraf etti: Türk Ordusu hala en güçlüsü
GİRİŞ 16.01.2020 16:41 GÜNCELLEME 16.01.2020 16:51
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Amerika'da yaklaşık 30 yıldır yayında olan The National Interest sitesi çok çarpıcı bir analize imza attı. Kyle Mizokami tarafından kaleme alınan yazıda, Mehmetçik için övgü dolu ifadeler kullanıldı.

 

Yazıdaki dikkat çeken bazı bölümler şöyle: "Ankara, 2016'da başarısız darbe girişimi sonrasında ordusunu tekrar tekrar tasfiye ederek zayıflattı, ancak hala çok güçlüler. İki kıtada yer alan Türkiye, Avrupa veya Asya'daki en güçlü silahlı kuvvetlerden birine sahip. Dört yüz binden fazla güçlü silahlı kuvvetleri var. Kara hava ve denizin yanı sıra Özel Kuvvetler Kolordusu var ve doğrudan Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı. Türk Hava Kuvvetleri, yaklaşık 300 F-16 savaş Şahininden oluşan bölgedeki en güçlü kuvvetlerden biridir. Ayrıca, Türk Donanması, bir düzineden fazla denizaltı ve deniz piyade tugayı ile Doğu Akdeniz’in en büyüklerinden biridir. Türk ordusunun teçhizatının çoğu yabancı ancak ülke şu anda askeri sanayi üssünü kuruyor. Türkiye, tanklar, roketler ve füzeler geliştiriyor ve yabancı savunma sanayi ile bağlarını koparıyor. Türkiye F-35'in üretim ortaklarındandı. Hatta Türkiye şimdi kendi savaş uçağını geliştiriyor...”

YORUMLAR 31
  • reco 4 yıl önce Şikayet Et
    300 değil 204 f16
    Cevapla
  • Çok yavaşız 4 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ yeterince güçlü değiliz balistik füze lazım daha fazla hava savunma sistemi lazım daha fazla denizaltı lazım uçak gemisi lazım tfx projesinin biran evvel tamamlanması lazım özellikle Altay tankı hizmete derhal girmeli artık
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Füzeleri uçakları durduracak sistem gelecek.Balistik füze devri bitecek.inşallah.Bekle ve gör.
    Cevapla
  • ALPASLAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Hatta daha da güçlü, çürük elmalar ayıklanınca ordu vatan evlatlarıyla donatıldı. Rabbim gücümüze güç katsın.
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan çakallar siz para va viski için savaşırsınız biz Türkler Allah için şehit olmak için bu dünya bir gün dize gelecektir vesselam hakimiyet önce Allahın sonra yine osmanlı torunları Türklerin olacaktır.
    Cevapla
  • cübbe li 4 yıl önce Şikayet Et
    birde çanakkalede sakaryada gökten bulutlar gibi inen savaşan yeşil cübbeli sarıklı askerlerimiz var çoğu bunlara inanmasa bile teknoloji diyenler tekno bu askerlere ne yapabilir
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gök ordularımız var bizim hainler bilmese de kafir çok kez test etmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!