İran vurdu, ABD ilk kez itiraf etti: Çok sayıda Amerikan askeri yaralandı

Son Dakika Haberi: ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 8 Ocak'ta İran'ın Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısı sonucu oluşan bilançoyu açıkladı. CENTCOM Sözcüsü, 11 ABD askerinin yaralandığını ve beyin sarsıntısı belirtileri nedeniyle tedavi gördüğünü duyurdu. Öte yandan İran'ın saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Paylaşılan videoda, Amerikan askerlerinin korku dolu anları yer alıyor.

GİRİŞ 17.01.2020 06:26 GÜNCELLEME 18.01.2020 10:30
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle Kasım Süleymani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürülmüştü. ABD'ye karşı intikam yemini eden Tahran Yönetimi, Irak'taki ABD üslerine balistik füzelerle saldırı düzenlemişti.

 

Saldırının ardından İran devlet televizyonu 80 ABD'linin öldüğünü iddia ederken, Başkan Trump ise, hiçbir ABD ve Irak askerinin ölmediğini ancak üslerde hasar olduğunu duyurmuştu.

Saldırı sonrası ABD üsleri ağır hasar almıştı.

11 ABD ASKERİ YARALANDI

Artan gerilim günler sonra düşerken, ABD Ordusu saldırının bilançosunu açıkladı. 8 Ocak'taki füzeli saldırılarda 11 ABD askerinin beyin sarsıntısı belirtileri nedeniyle tedavi gördüğünü duyurdu.

 

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre; ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban yaptığı açıklamada, "8 Ocak'ta İran'ın Al Asad Hava Üssüne yaptığı saldırıda hiçbir ABD askeri ölmedi. Birçoğu patlamalardan kaynaklanan sebeplerden ötürü beyin sarsıntısı geçirdi" ifadelerini kullandı.

Üsler böyle görüntülenmişti.

GÖREV YERLERİNE DÖNECEKLER

Yaralı askerlerin Kuveyt ve Almanya'daki üslerde tedavisinin sürdüğü kaydedilirken, sağlıklarına kavuştukları anda tekrar Irak'a yani görev yerlerine döneceği ifade edildi.

SALDIRININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

ABD askerlerinin, İran'ın Ayn el Esad hava üssüne düzenlediği füze saldırısını uzaktan izlediği görüntüler ortaya çıktı. İngilizlerin dünyaca ünlü kanalı BBC'nin Ortadoğu muhabiri Quentin Sommerville tarafından paylaşılan görüntülerde, Amerikan askerlerinin korku dolu anları yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 64
  • helal olsun 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş
    Cevapla
  • Yaver 4 yıl önce Şikayet Et
    Aril hedef Amerikanın haysiyetini düşürme dir ki oldu gerisi kaç kişi öldü önemli değil
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine de bu İran'ın 80 ölü var haberini doğrulamıyor. Varsa yoksa 11 yaralı hadi amerika da yalan atiyo desek en fazla 5-6 tane askeri gebermiştir. İran fazla uçuyosun dostum sen
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne boş adamlarsınız. Daha düne kadar bak hiçbir şey olmamış diyorsunuz şimdi 5-6 ölmüştür. ABD her zaman yalan... Bir askerin annesi ABD'de bir haber kanalına bağlanıp bu olaydan sonra çocuğumdan haber alamıyorum telefonlarına bakmıyor dedi. Orada ölen oldu hem de çok ama bunu ABD asla dile getirmeyecek ve askerlerinin ölüsünü de başka operasyonlarda ölmüş olarak gösterip ABD yollayacaklar tabutlarla.
    Cevapla
  • asas 4 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın yahu! Kürecik başta olmak üzere ABD'nin erken uyarı sistemleri çoktan o roketler radara girdiğinde siren çalıp askererini sığınaklara alıyorlar. İran salladı birileri de tuttu
    Cevapla
  • Bale 4 yıl önce Şikayet Et
    Erken uyari sistemi tamam.ama kitalar arasi ailan fuze degil ne oldugunu anlamadan tepesine bindi abd nin anlayacagin
    Cevapla
  • Ahmet duman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakında cenazeleri de göreceğiz inşallah, merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...