Yıllar sonra cuma namazı kıldırdı! Hamaney'den Trump'a palyaço benzetmesi

ABD ile yükselen tansiyonun gölgesinde, 2012'den bu yana ilk kez cuma namazı kıldıran İran'ın dini lideri Hamaney, ABD'ye yönelik saldırıları 'Allah'ın eli' diye niteledi, ABD Başkanı Donald Trump içinse 'palyaço' benzetmesi yaptı.

GİRİŞ 17.01.2020 12:41 GÜNCELLEME 17.01.2020 12:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran'ın Mehr haber ajansı, 80 yaşındaki Hamaney'in Cuma namazını Tahran'ın Musalla Cami'nde kılacağını bildirdi.

 

 

ABD ile yükselen tansiyonun gölgesinde, 2012'den bu yana ilk kez cuma namazı kıldıran İran'ın dini lideri Hamaney, ABD'ye yönelik saldırıları 'Allah'ın eli' diye niteledi, ABD Başkanı Donald Trump'a  'palyaço' benzetmesi yaptı.

İran'ın başkenti Tahran'da, sekiz yıl aradan sonra ilk kez  kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren din lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hedefinde, 'manevi oğlu' olarak nitelendirilen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD ve Başkanı Donald Trump vardı.

İmam Humeyni Musalla camisinde ve etrafta toplanan binlerce kişinin attığı 'Amerika'ya ölüm' sloganlarının ardından sözü alan Hamaney, Irak'taki ABD üslerine düzenlenen saldırıları işaret ederek, "İran'ın bir dünya gücüne böylesi bir tokat atacak güçte olduğu gerçeği, Allah'ın elini gösteriyor" dedi. 

Süleymani'yi öldüren ABD'nin 'terörist doğasını' ortaya koyduğunu savunan Hamaney, Ukrayna uçak kazasının ardından düzenlenen protestoların, ‘Süleymani suikastini gölgelediğini’ söyledi.

Hamaney, cuma namazını en son İslam Devrimi'nin 33'üncü yıldönümü nedeniyle 2012'de kıldırmıştı.

YORUMLAR 7
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu herif 8 senedir cuma namazı kılmamış mı?
    Cevapla
  • Fatih akgun 4 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazi kilmazlar hz. Ebubekir omer aise annemize iftira atarlar sunni oldugu icin suleymani tarafindan binlerce insan katledildi karilari bize helaldir diye tecavuz edildi bugun amerika tepelerine vurunca turkiyeye sirin gorunmek icin musluman oldular iran namussuzdur guven olmaz şii milleti bizi dusman gorur herzaman
    Cevapla
  • Nilgün Hanım 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump : Kanka burada işler biraz sıkıntı. Salla biraz bana. Hamaney : aynen burada da durum aynı kanka. Tmm, ben İsraille sana biraz havlayım tansiyon düşsün. Suriyedeki Sünniler için militan lazım onları da motive edeyim. Senin ve benim için en büyük tehdit bu Müslümanlar. Trump : adamın dibisin. Öptüm canım bye
    Cevapla
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olur inşaallah
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olan bisey yok turkiye yaninda dursun diye yapiyorlar sunnileri cok katletti bunlar simdi mi musluman oldular hz. Aise annemize iftira atan kopekler bunlar
    Cevapla
  • zafer58 4 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."