Korkunç iddia: 176 kişiye mezar olan faciada ABD iması ortalığı karıştırdı

Türkiye Gazetesi yazarı Osman Sağırlı "ABD sanal nesnelerle İran'ı kandırmış olabilir" adlı köşe yazısında, İran tarafından düşürülen ve 176 kişiye mezar olan Ukrayna uçağını kaleme aldı. Köşesinde, İranlı komutanın açıklamalarına yer veren Sağırlı, ABD'nin İran radarlarını defalarca yanılttığını, uçak düşürme olayında Amerika'nın parmağı olabileceğini yazdı.

GİRİŞ 17.01.2020 11:19 GÜNCELLEME 17.01.2020 11:25
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İşte Osman Sağırlı'nın o yazısı:

 

 

İran, Ukrayna uçağının düşmesine neden olan radar sistemine ABD'nin elektronik müdahale yapmış olabileceğini öne sürdü. Tuğgeneral Ali Abdollahi "Daha önce radarlarımızda ABD'nin ürettiği sanal nesneleri gördük" dedi.

İran Silahlı Kuvvetler Genel Merkezi Koordinasyon İşleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Abdollahi, ABD'nin radar ağına yönelik müdahalesinin Ukrayna uçağının düşmesine sebep olabileceğini belirterek "ABD, bölgede bu tip eylemleri daha önce de yaptı. Siber sistemlerimiz ABD tarafından ülkenin hava sahasında üretilen sanal nesneleri gözlemlemiş ve kaydetmişti" dedi. İran askeri televizyonu Ulusal TV'ye konuşan Abdollahi "ABD'nin radar sistemlerine yönelik eylemlerin benzeri daha önce de oldu. Böyle bir ihtimali araştırmak için bir ekip kurduk" dedi.

 

 

DELİLLER AÇIKLANACAK

Ukrayna yolcu uçağı, Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak Irak'taki ABD hava üssüne düzinelerce füze ateşlemesinden yaklaşık dört saat sonra 8 Ocak sabahı vurulmuştu. İran ordusu cumartesi sabahı uçağın bir seyir füzesi ile karıştırıldığını duyurdu. Abdollahi, İran'ın füze saldırısının hemen ardından bir ABD füze saldırısı hakkında bir rapor geldiğini uçağı füze zannederek yerden havaya füze fırlatan operatörün komuta merkezinin mesajını almakta zorlandığını öne sürdü. Uçağın İran tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğüne dair geç duyuru için yaygın bir eleştiri vardı. Abdollahi, bu algıyı ortadan kaldıracak soruşturmada elde edilecek delillerin mümkün olan en kısa sürede paylaşılacağını söyledi.

38 SAAT SÜRDÜ

İranlı haber ajansı Tesnim, İran'ın uçak kazasını günler sonra üstlenmesini "IRGC Havacılık ve Uzay Gücü Kolordu Komutanı ülkenin batısında bir görevdeydi. Uçağın vurulduğu ancak bir saat sonra kendisine iletildi. O da IRGC komutanına iletti" şeklindeki bir haberle okurlarına duyurdu. Tesnim, IRGC'ye dayandırdığı haberinde "Her seviyede raporlar hazırlanıyor, herkes raporun doğruluğundan emin olmalı. Doğal olarak ilk inceleme zaman alıyor. İlgili kişilerin misyonlarının kapsamı genişti ve hepsiyle konuşmak gerekliydi, bu yüzden süreç yaklaşık 38 saat sürdü" dedi.

İran Hava Kuvvetleri Koordinasyon İşleri Komutanı Tuğgeneral Mehdi Hadian kaza sonrası değerlendirmelerde bulundu. Hadian, İran halkına hava kuvvetlerinin düşmanların en son silahlarına karşı koyabilen caydırıcı gücü konusunda güvence vererek "Hava Kuvvetleri bu alanda önemli kazanımlar elde etti" dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 50
  • Diyarbakırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranı kurtarma operasyonu. Iranın aklına gelmeyen bunun gibi yalan dolan fikirler içimizdeki irancıların aklına geliyor.
    Cevapla
  • Yaşar Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dahasıda var uçağı düşürenlerin cia nın İran içindeki fetöcüleridir
    Cevapla
  • Destan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hedef Türk yolcu uçagiydi, 2 dakikalik gecikme , olmasaydi, Türkiye ve Iran savaştirilacakti, Sonra küçük lokmalar kolayca yutulacakti.
    Cevapla
  • hsn 4 yıl önce Şikayet Et
    iranı aklama kampayısı yapıyorlar inanmayın ne abd den nede irandan dost olmaz
    Cevapla
  • Tayfun 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin parmagi olabilir degil parmagi VAR. Buyuk seytanin usaklari olan abd li den baska k i m s e yapmaz. Iranin imaji ciddi sekilde bozuldu,tek yapacagi sey komsu ulkeleri durust sekilde yakinlik aramaktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor