Rusya'dan Libya açıklaması! Serrac ve Hafter aynı odada olmak bile istemiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Libya Ulusal Ordusu Komutanı General Halife Hafter'in şu an itibarıyla aynı odada bulunmak bile istemediğini söyledi.

Rusya'dan Libya açıklaması! Serrac ve Hafter aynı odada olmak bile istemiyor
Rusya'dan Libya açıklaması! Serrac ve Hafter aynı odada olmak bile istemiyor
GİRİŞ 17.01.2020 14:45 GÜNCELLEME 17.01.2020 14:45

Rusya diplomasisinin 2019 yılındaki çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Sergey Lavrov, Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenecek Libya konulu konferans öncesinde tarafların durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Lavrov, "Şu anda en önemli husus, Berlin konferansından sonra her şeyin planlandığı gibi gitmesi halinde Libyalı tarafların geçmişteki hatalarını tekrarlamamaları, ek koşullar öne sürmemeleri ve birbirlerini suçlamamaları. Şu anda Serrac ile Hafter arasındaki ilişkiler son derece gergin, bir araya gelmelerini bırakın, aynı odada bulunmak bile istemiyorlar" dedi.

NEREDEYSE MUTABAKAT SAĞLANDI

Moskova'da yapılan Libya görüşmelerinde ateşkes metni hazırlandığını ancak henüz imzalanmadığını ve tarafların ateşkese bağlılıklarını teyit ettiğini anımsatan Lavrov, Berlin'deki konferansa katılmayı planladığını, konferansın sonuç bildirgesi üzerinde neredeyse mutabakat sağlandığını ekledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, konferans için devlet ve hükümet başkanları düzeyinde davette bulunmuştu.

Konferansa Rusya, Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Kongo Cumhuriyeti, İtalya, Mısır, Cezayir'in yanı sıra BM, Avrupa Birliği, Afrika Birliği ve Arap Birliği temsilcilerinin katılacağı belirtilmişti.

Daha önce Libya konusunda yürütülen Berlin süreci kapsamında beş çalışma toplantısı yapılmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor