Rum Bakan Nikos Hristodulidis'ten küstah Türkiye açıklaması

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin bölgede karışıklık çıkardığını iddia ederek, "Tam da bu nedenle Kıbrıs sorunu en kısa zamanda çözülmelidir. Çünkü Türkiye’nin Kıbrıs’tan gitmesini başarmamız ancak Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür" dedi.

Rum Bakan Nikos Hristodulidis'ten küstah Türkiye açıklaması
Rum Bakan Nikos Hristodulidis'ten küstah Türkiye açıklaması
GİRİŞ 20.01.2020 11:21 GÜNCELLEME 20.01.2020 13:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rum Bakan Nikos Hristodulidis, Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz’e daha aktif katılmasını sağlamak ve ABD ile ilişkileri daha da pekiştirmek maksadıyla da yeni bir diplomatik maratona başladıklarını söyledi.

 

Rum medyasına açıklamalar yapan Hristodulidis, diplomatik olarak yeni açılımlar yapacaklarını belirtti.

AB’nin Türkiye'ye karşı tutumundan memnun olmadıklarını da ifade eden Hristodulidis, "Doğu Akdeniz’e daha aktif katılması gereken ve bunda çıkarı olan Avrupa Birliği’dir. Brüksel’in bölgeye müdahale seviyesinden memnun değiliz ve bu kaçınılmaz olarak AB’nin ve üyesi ülkelerin menfaatine olmuyor. Doğu Akdeniz AB ile komşudur ve başrol oynamak zorundayız çünkü bölgede cereyan eden olumsuzluklar Avrupa’yı da etkiliyor. Bölgenin perspektifleri AB’ye yardımcı olabilir ve önemli ölçüde güçlendirebilir. Brüksel’e yaklaşımımız da budur ve bu politikanın uygulanmasında somut şekilde katkı koymaya hazırız" dedi.

 

"TOP YÜKÜN EYLEM GEREKİR"

Rum Bakan'a, "Güney Kıbrıs’ın işbirliği içerisinde bulunduğu bölge ülkeleri ile bölgedeki durumu ve Türkiye’nin davranışlarını görüşüp görüşmediği ve ortak bir eylem planı olup olmadığı" da soruldu.

Türkiye’nin tavrının, sürekli temas içerisinde oldukları bütün Doğu Akdeniz ülkelerine top yükün eylem gerektiği mesajı verdiğini söyleyen Hristodulidis Türkiye’yi "bölgede karışıklık çıkaran, uluslararası hukuku dikkate almayan ülke" olarak suçladı.

Hristodulidis şöyle devam etti: "Tam da bu nedenle Kıbrıs sorunu en kısa zamanda çözülmelidir. Çünkü Türkiye’nin Kıbrıs’tan gitmesini başarmamız ancak Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür.  Kıbrıs sorunu çözülmeden öncelikle elde edilecek şey, Türkiye’nin revize edilmiş ve öngörülemez tavrıyla Kıbrıs’ta daimi varlığıdır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 23
  • a erduman 4 yıl önce Şikayet Et
    aghh zamaninda tum adayi alacaktik ki
    Cevapla
  • Ey vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz size rağmen değil dünyaya rağmen kibristayiz . Dünyayı karşımıza almaktan korkmuyoruz ama siz ve sizin kumandinizi elinde tutanlar karşımıza doğrudan çıkamayacak kadar korkak.
    Cevapla
  • HKN 4 yıl önce Şikayet Et
    Dur daha ne yaptiniz, Ayse tatile cikali kac gün oldu, daha Mehmet de Tatile cikacak.... Karpuz kesecek sizlerer...
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gitmiyoruz Kıbrıs’tan bizim orası. Biz Kıbrıs’tan çıkarsak var ya Doğu Akdeniz’de balık bile tutamayız KKTC bizim garantimiz
    Cevapla
  • Trakyali amica 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adamlara ne iciriyorlar cesaretleniyor ama ictiklerinin Yan etkilerini söyleseler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!