Eski Yunan Bakan, Yunanistan hükumetini topa tuttu: Erdoğan'ın eli güçlendi

Yunanistan'da 25. Gün partisi lideri ve Eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, Yunanistan'ın Libya konusunda tam bir fiyasko yaşadığını dile getirdi. Varoufakis, Miçotakis hükümetini suçlayarak, ''Bosna Kasabı Karaciç ile sarılıp ülkeye zarar verenleri unutmayın'' ifadesinde bulundu.

Eski Yunan Bakan, Yunanistan hükumetini topa tuttu: Erdoğan'ın eli güçlendi
Eski Yunan Bakan, Yunanistan hükumetini topa tuttu: Erdoğan'ın eli güçlendi
GİRİŞ 20.01.2020 19:28 GÜNCELLEME 20.01.2020 23:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yunanistan Meclisinde temsil edilen 25. Gün adlı partinin lideri ve eski Ekonomi Bakanı Yanis Varoufakis, Brexit sonuçlarını ele alan tasarıyı değerlendirirken, ülkesinin Libya sorununa karışmakla ve yanlış tarafı (Hafter) tutmakla, son yılların en büyük diplomatik fiyaskosuna imza attığını belirtti.

 

HAFTER'E ''KARACİÇ'' BENZETMESİ

Darbeci Hafter’i, “Savaş Ağası” olarak nitelendiren Varoufakis, “Hafter’i kucaklarken, 1990’larda (Bosna Savaşı sırasında) Karaciç’e (savaş suçlusu ve “Sırp Kasabı” lakaplı) sarılıp hem ülkenin imajına hem de coğrafi stratejik konumumuza zarar veren aşırı milliyetçileri hatırlayın” dedi. Bu sözlerle açıkça Yunan Başbakan Miçotakis'i hedef alan eski Yunan Bakan Varoufakis, Yunanistan'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın elini güçlendirdiğini açıkladı.

 

''ERDOĞAN'IN ELİ GÜÇLENDİ''

İsrail ile kurulan ittifakın Yunanistan'a zarardan başka bir şey getirmeyeceğini dile getiren lider, ''Bu noktaya nasıl gelindi? Bunu, Yunanistan-İsrail-Exxon-Total şer ittifakını kuran SYRIZA başlattı. Sürecin en başından itibaren 25’inci Gün olarak, Yunan halkının bundan hiçbir fayda sağlayamayacağını belirttik. Bize tek “getiri”si devasa ekonomik yükten başka bir şey değil. Bu ittifak, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın iç siyasette elini güçlendirip daha da saldırgan adımlar atmasına sebep oluyorsunuz. Bunun sonucunca da kontrol edemediğiniz, içine çıkışığ kaldığınız durumlarla baş başa kaldınız. Şubu bilin ki, Ege’de veya Libya Denizi’nde bir savaş patlak verirse, o çok güvendiğiniz Büyük Devletler sizin için serçe parmaklarını bile kıpırdatmayacaklar. Tam aksine, Erdoğan ile anlaşma yolunu seçip ülkemizi daha da küçük düşürecekler.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 10
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ekonomisi çökerken, Avrupalı haydutlara karşı ayakta duran bir tek bu adam vardi. Zaten onun için'de kapının önüne koyuldu ama yinede susturamadılar.
    Cevapla
  • ALİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Şöle akıllı olun işte. Size Türkiye düşmanlığı kaybettirir tam aksi ise büyük ve güçlü Türkiye ile komşu dostluğu kurmak size hep kazandırır. AB İsrail ve ABD nin gazına gelmeyin. Akıllı olun.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayi oysun gözünü yunan bu yunandan dost olmaz bu gün savas acmazsan zayif zamaninda onlar sana savas acacak yunanistana taaruza gecin seferberlik ilan edin bunlari barindirirsan düsmanin bitmez
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar güzel söylüyorsun uluslararası hukuk, diplomasi, siyaseti ve bilimum birçok şeyi bir kenara bırakıp yunanistana savaş mı açacağız. Uluslararası siyaset üstün zeka göstergesidir. Öyle oturduğun yerden taarruza geçelim demekle bu işler olmuyor be kardeş. Yunanistanı tek bir mermi dahi sıkmadan köşeye sıkıştırmak varken o kadar mehmedimin canını hiçe saymak akıl karı mıdır sorarım sana? Sen bu ülkede birliğine dirliğine kürt-türk-laz çerkez vs. demeden sahip çıkarsan evelAllah Allah'tan başka hiçbir kul sana hiçbir halt yapamaz. Öyle sandığın gibi bol keseden atmakla olmaz bu işler. Yazacaksan bir şeyler destekli yaz ki elle tutulur bi tarafı olsun.
    Cevapla
  • Wanted 4 yıl önce Şikayet Et
    elin rum gzetecisi gercekleri goruyor ulkesindeki aymaz siyasetcileri uyariyor bravo gazeteci her seyi anlamis ama icimizdeki yunan tohumlari anlayamadi turkiyenin dis politikasini
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Icimizdeki yunanlardan daha akilli adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı