Türkiye itirafı: Onlarla kavga etmek yerine iş birliği yapılmalı

Rum gazeteci Kristos Panayiotidis, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile kavga etmek yerine, iş birliği yapmanın gerektiği belirterek, "Türkiye ile mücadele etmemiz mümkün değil" dedi.

Türkiye itirafı: Onlarla kavga etmek yerine iş birliği yapılmalı
Türkiye itirafı: Onlarla kavga etmek yerine iş birliği yapılmalı
GİRİŞ 20.01.2020 20:09 GÜNCELLEME 20.01.2020 20:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cyprus Mail gazetesinde "Türkiye, bizim inandığımız canavar mı?" başlıklı bir yazı yazan Rumların ünlü gazetecilerinden Panayiotides, "Türkiye ile coğrafi, ekonomik, nüfus, askeri ve diğer bütün verilere bakıldığında mücadele etmemiz mümkün değildir. Gelinen aşamada, Türkiye ile zıtlaşma, bu yönde politika gütme adayı uçurumdan aşağıya atmakla eş anlamlı olur" ifadelerini kullandı.

"HAYAL KURMAYIN" TEPKİSİ

"Türkiye'yi herhangi bir şekilde mağlup etmemiz veya geri çekilmeye zorlamamız olanak dışıdır" diyen Rum gazeteci, "Bunun hayalini kuran vatanseverler bir hayal aleminde yaşamaktadırlar ve bundan uyandıklarında çok geç olacak. Bizim Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de hidrokarbon meselesinde önemli bir aktör olarak tanımamız gerekmektedir. Türkiye zaten bunu sağlamak için uğraşmaktadır" dedi. 

DOĞU AKDENİZ'DE YENİ SONDAJ NOKTASINDA ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, perşembe günü Yavuz sondaj gemisinin yeni sondaj görevi için Lefkoşa-1 hattına hareket edeceğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy de bugün yaptığı yazılı açıklamada, Yavuz sondaj gemisinin, cuma günü KKTC hükümetinin 2011'de Türkiye Petrollerine verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada'nın güneyindeki "G" ruhsat sahasına intikal ettiğini belirtmişti.

YORUMLAR 10
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kristos sen bunu birde bizim Kemale ve CHP'ye anlatsana. Belki sen anlatınca anlarlar. Hani içlerinde epey Rumca bilen var , daha iyi anlayabilir diye.
    Cevapla
  • Trabzonlu 4 yıl önce Şikayet Et
    akıllı adamlarda varmış demek ki komşu da
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Er yada geç Anlayacaksınız Türk ün gücünü
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Seferberlik ilan edin savas istiyoruz
    Cevapla
  • Terlik 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    gafanıza göre bize herpsi uyar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!