Olay 'Hafter' iddiası! Berlin'de de aynı şeyi yapmış!

Dünyanın bir anda gündemine oturan Berlin Zirvesi'yle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Libyalı darbeci general Halife Hafter'in, Berlin'deki barış konferansını kimseye haber vermeden terk ettiği öne sürüldü. Ateşkes anlaşmasının bu nedenle imzalanmadığını iddia eden Rus bir diplomatik kaynak, Hafter'in tavrı hakkında "Tuhaf davrandı; telefonunu kapattı, temas kurmadı ve kimseye haber vermeden gitti" dedi.

Olay 'Hafter' iddiası! Berlin'de de aynı şeyi yapmış!
Olay 'Hafter' iddiası! Berlin'de de aynı şeyi yapmış!
GİRİŞ 20.01.2020 22:03 GÜNCELLEME 20.01.2020 22:03
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Libya'daki iç savaşta doğu güçlerini komuta eden darbeci General Halife Hafter'in, Almanya'nın başkenti Berlin'de dün yapılan Libya konferansında kalıcı bir ateşkes anlaşmasını imzalamayı reddettiği öne sürüldü. İddiaya göre Hafter, cep telefonunu kapatıp kimseye haber vermeden Berlin'i terk etti.

RUS DİPLOMATİK KAYNAK AÇIKLADI

Rus haber sitesi Sputnik'in İngilizce edisyonunda yer alan iddia, Moskova'daki bir diplomatik kaynağa dayandırıldı. Kaynak, "Berlin'de ateşkes anlaşmasını reddeden taraf Hafter'di. Tuhaf davrandı; telefonunu kapattı, temas kurmadı ve kimseye haber vermeden gitti" dedi.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA MOSKOVA'DAKİ ATEŞKES ANLAŞMASINI İMZALAMAMIŞTI

Hafter, geçtiğimiz hafta başında Türkiye'yle Rusya'nın Moskova'da masaya koyduğu ateşkes anlaşmasını da imzalamamıştı. Trablus hükümetinin Başbakanı Fayez Serrac'ın metni imzalamasına rağmen, Hafter önce sabaha kadar süre istemiş, ardından da jetine atlayıp Moskova'yı terk etmişti.

Bu gelişmenin ardından dün Berlin'de Türkiye dahil 12 ülkenin katılımıyla düzenlenen konferansta da, Serrac ile Hafter yüzyüze görüşmedi. Kalıcı ateşkes için somut bir anlama imzalanmadan son bulan konferansın kapanış bildirisinde, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya yönelik silah ambargosunun güçlendirilmesi, ambargoyu delenlere yaptırım uygulanması, Libya'daki yerel silahlı güçlere dışarıdan destek verilmemesi ve sürecin, yeni kurulacak komitelerle ilerletilmesi kararları yer almıştı. Ev sahibi Almanya, önümüzdeki ayın ilk günlerinde dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı daha yapılacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 64
  • mhcivelek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam bence korkak tavuğun teki mısır, suud abd ve diğer kocaları ne derse onu yapar eee birden fazla kocası oluncada böyle dengesizlik normaldir. AMA TÜRKLERİ CEPHE ALMASIN GERÇEK LİDERİ GÖRÜVERİR SONRA...
    Cevapla
  • coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek.lerin yeri kulubedir. yakalım kulube.leri gösterelim TÜRKÜN gücünü hala biz benliğimizi unutmadık.
    Cevapla
  • miço 4 yıl önce Şikayet Et
    hafter zaman kazanıyor bae ,abd,suud ,mısır asker ve silah yığınağı yapıyor . taktik icabı barışcak gibi yapıyor sonra çekiliyor .
    Cevapla
  • aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın teröristini suriyeye getirmekte arap ülkeleriyle birlikteydiniz ama kankalarınızla aranız açıldı
    Cevapla
  • Sinan Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam ve arkasındakiler yığınak yapmak için zaman kazanıyor hemen vurulmalı güçlenmeden. Bu adamın imza atıp sözünde duracağına inanan varsa çok cahil demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı