Soruşturma başlatmak istediler! Netanyahu'dan yaptırım çağrısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmayı isteyen Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) yaptırım uygulanması çağrısı yaptı.

Soruşturma başlatmak istediler! Netanyahu'dan yaptırım çağrısı
Soruşturma başlatmak istediler! Netanyahu'dan yaptırım çağrısı
GİRİŞ 21.01.2020 14:08 GÜNCELLEME 21.01.2020 14:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, ABD merkezli TBN televizyonuna verdiği mülakatta, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün yanı sıra abluka altındaki Gazze Şeridi'nde işlediği savaş suçlarıyla ilgili İsrail hakkında soruşturma açmayı hedefleyen UCM'ye yüklendi.  

 

 

Netanyahu, UCM'nin demokrasiye ve Yahudi halkının İsrail'de yaşama hakkına karşı "saldırı halinde" olduğunu iddia ederek, herkesin buna karşı çıkması gerektiğini söyledi. 

Başkan Donald Trump öncülüğündeki ABD yönetiminin İsrail'e yönelik kararından dolayı UCM'yi sert şekilde eleştirdiğini dile getiren Netanyahu, "Tüm izleyicilerin de aynı şeyi yapmasını istiyorum. UCM'ye, onun yetkililerine, savcılarına karşı somut adımlar, yaptırımlar uygulanmasını talep etmeliler." ifadelerini kullandı. 

 

 

 UCM Başsavcısı Fatou Bensouda 20 Aralık 2019'da yaptığı açıklamada, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmak istediğini duyurmuştu. Filistin'deki durumla ilgili ön incelemenin tamamlandığını aktaran Bensouda, soruşturma başlatmak için "makul temeller" bulunduğuna ikna olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Açılsın iyi olurda,bugüne kadar kaçtane yahudi mahkemeye cıkartıldı?ve ne kadar ceza yedi?yahudiye bir şey olmaz dünya yahudilerin elinde.Müslümanı müslümana vurdurturan bir devlet.Suudi Arabistan,BEA,Mısır,İran hepsi müslümanlara vuruyorlar.yahudi ne yapıyor ki diyecekler.
    Cevapla
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydi herkes UCM'ye mail atsın, İsrail hakkında soruşturma açılsın diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?