İran'dan skaldal Türkçe kararı! Yasa dışı deyip kapattılar

İran'da Türkçe kitaplar yayımlayan TakDerakht Yayınevi ile Türkçe kitaplar satan Endişeyi Nev Kitabevi "yasa dışı kitap" basıp sattıkları gerekçesiyle kapatıldı.

İran'dan skaldal Türkçe kararı! Yasa dışı deyip kapattılar
İran'dan skaldal Türkçe kararı! Yasa dışı deyip kapattılar
GİRİŞ 21.01.2020 14:18 GÜNCELLEME 21.01.2020 14:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, başkent Tahran'da faaliyet gösteren TakDerakht Yayınevi, "yasal olmayan kitaplar basmak" suçlamasıyla süresiz kapatılırken, sahibi İhsan Şükrhudayi de 3 ay önce tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

Endişeyi Nev Kitabevine ise "yasa dışı kitap satmak" suçlamasıyla 1 ay kapatma ve 3 bin dolar para cezası verildi.

TakDerakht, İran'da Arap alfabesiyle Türkçe edebiyat, tarih, araştırma ve bilim kitapları yayımlıyor. Endişeyi Nev de Tahran'da Türkçe ve Türklerle ilgili kitaplar satan bir kitabevi olarak biliniyor.

 

İranlı yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmazken ülkedeki Türk kökenli vatandaşlar, alınan kararın son zamanlarda Türkçeye ve Türklere yönelik baskının bir parçası olduğu eleştirisinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    tarih boyunca zaten bize hain davranmıştır bu İran Osmanlı'dan bu yana bizi çekemeyen ülke olmuştur hain rejim bitersin inşallah
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Fitne rejimi, batasın da ağlayanın da seninle batsın!
    Cevapla
  • Kazim peker 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranli arkadas artik alttaki crvaptan sonra acem palavralarini kesersin gerekli cevabi aldin .fasist Turk dusmani farslar rejiminiz batsin amin
    Cevapla
  • iran azerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen azeri degil, azerilerin yuz karasisin. YALANCISIN. zaten bu yasak bir gerçek, ve herkesin bu baskidan haberi var. yalniz senin patronuna gore degil. Arkadaşlar, irandaki Türkler büyük bir kulturel soykirima maruzlar.
    Cevapla
  • iran azerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    iranli ismiyle yazi yazan arkadas, neden yalan uyduruyorsun? zaten baski var. adam,turk dilinde bi tane bike okul acabilecek birisi var mi? neden yok? cunku rejim izin vermiyor. ve senin gibi masakar da yalan soyleyerek kapatmaya calisiyir. arkadaslar bu "iranli" takma adi ile yazi yazan koca yalanci. iranda turklere, yani bizlere buyuk baski var. artik bunu kapatmaya gerek yok. BIZ IRANDAKI TURKLER OLARAK SAYIN CUMHUR BASKANIMIZ, RECEP TAYIP EDRDOGAN, VE DEVLET BUYUKLERIMIZIN EL ATMASINI RICA EDIYORUZ. bizim turk dilimizi, tarihimizi, kulturumuzu, fars sşvenistleri mahv etmeye çalışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar