Son dakika: Libya'da korkutan gelişme! Hafter füzeyle saldırdı!

Libya'daki UMH güçlerinin aktardığı son dakika bilgisine göre, Hafter milisleri Trablus'un dünyaya açılan kapısı Mitiga Havalimanı’nı grad füzeleriyle vurdu. Verilen bilgilere göre, darbeci Hafter'e bağlı güçler havalimanını 6 kez hedef aldı. UMH'ye bağlı birliklerin sözücüsü Muhammed Kanunu yaptığı açıklamada, ateşkesin defalarca ihlal edildiğine dikkat çekti.

GİRİŞ 22.01.2020 17:13 GÜNCELLEME 22.01.2020 17:13
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Libya'da darbeci Hafter'e bağlı güçler Trablus Mitiga Havalimanı'na 6 grad füzesiyle saldırdı. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin Sözcüsü Muhammed Kanunu bir son dakika açıklaması yaptı.

"Ateşkesin defalarca ihlal edildiği"ne dikkati çeken Kanunu, saldırının havalimanındaki seyrüseferi açık bir şekilde tehdit ettiğini vurguladı. 

UMH'ye bağlı birlikler sözcüsü Muhammed KanunuKanunu, "Savaş suçlusu Hafter'e bağlı milisler Mitiga Havalimanı'nı 6 grad füzesiyle vurdu ve hava trafiği için 'açık' bir tehdit oluşturdu." ifadelerini kullandı. 

 


Sivil veya maddi bir kayıp olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

MİTİGA HAVALİMANI YENİ AÇILMIŞTI

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre, Mitiga Havalimanı yaptığı açıklamada Hafter'in saldırısı sonrası "uçuşların süresiz olarak durdurulduğunu" duyurdu.

Mitiga Havalimanı, Trablus.

Tunus'tan Trablus'a sefer gerçekleştiren bir uçağın füze saldırıları sonrası rotasını Trablus'un 200 km doğusundaki Misrata şehrine çevirdiği kaydedildi.

Mitiga Havalimanı, darbeci Hafter'in 9 aydır sürdürdüğü saldırılar sonrası 14 Ocak'ta yeniden hava trafiğine açılmıştı. 

DARBECİ HAFTER ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Türk ve Rus yetkililerin ara buluculuğuyla Moskova'da gerçekleştirilen Libya görüşmeleri, Libya'daki meşru UMH'nin başkanı Fayiz es-Serrac'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen, darbeci Hafter'in ateşkesi imzalamaması nedeniyle sonuçsuz kalmıştı.

Libya’daki Hafter milislerinin başkent çevresinde ateşkes ihlali devam ediyor

Libya'nın toprak bütünlüğünü esas alan kalıcı bir barış anlaşması için 19 Ocak'ta Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen konferans sonrası ise Hafter’e bağlı milisler, başkent Trablus'un güneyindeki farklı cephelerde rastgele havan atışıyla ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 120
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter söz dinlemez, askeri müdahele şart
    Cevapla
  • Yaşar argun. 4 yıl önce Şikayet Et
    Müdaheleye geç bile kalındı
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalıyoruz!.. Şimdiye oraya gemiler, obüsler, sihalar, tanklar ve binlerce askerimiz gitmeliydi. Bu iş gelecek yüzlerce yılımızı şekillendirecek kadar ciddi bir iş. Neyi bekliyoruz?!
    Cevapla
  • Mturk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümette bir nane var anlamadım neyi bekliyorlar
    Cevapla
  • Niğde 4 yıl önce Şikayet Et
    Belki gittik ordayız ancak geçerli bir mazeret arıyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen git istersen.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bisey yapmayin masaya onuda otutturup imza bekleyek isterseniz
    Cevapla
  • Rebel 4 yıl önce Şikayet Et
    Paramparca edin artik Insallah Türkun gucunu gorsun artik! Hedef 2023
    Cevapla
  • raoc 4 yıl önce Şikayet Et
    (2) BM ilk üyelerinden birisi İtalya ve Eritre'dir. İtalya ile kısa sürede Eritre'yi işgal etmiştir. Hani bir üyeye bir şey olunca savunacaktı. Adamlar kendileri işgal ediyor. Batı gerçekten acımasız canavardır. Diplomasi zalimlere yaramaz, zalimle diplomasi kafasını ezince yapılır. Buradaki oyun çok büyük, oyunun başrolünde PETROL var. Bir yerde petrol varsa orada 1. ABD, 2. İngiliz, 3. Fransa, 4.İtalya, 5. Almanya vardır... Gerisi daha az... Orada yarın petrol kurusun, akşama herşey durulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar