Rumlardan ortalığı karıştıran açıklama: Türkiye bilgilerimizi kopyaladı

Rum yönetimi sözcüsü Kiriakos Kuros ellerinde kesin bir delil olmamakla birlikte, Türkiye'nin sondaj gemisini belli bir hedefe yönlendirmesini sağlayan verilere ulaştığını düşündüklerini söyledi. Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Rum Kesimi arasında sondaj gerilimi devam ederken, Rumlar "Türkiye'nin, enerji şirketinin önceden belirlediği yerlere sondaj gemisi gönderme imkanı veren teknik verileri kopyaladığını" öne sürdü.

GİRİŞ 23.01.2020 15:38 GÜNCELLEME 23.01.2020 16:14
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Rum basınında da Salı günü Türkiye'nin Yavuz adlı sondaj gemisini Doğu Akdeniz'de İtalyan enerji şirketi ENI'nin belirlediği noktaya gönderdiği, Türkiye'nin teknik verileri çalarak tahsis edilmiş parsele girdiği yönünde haberler yer almıştı.

 

Rum yetkilinin söz ettiği bölge, Güney Kıbrıs'ın İtalyan enerji şirketi ENI ve Fransız enerji şirketi Total'e doğal gaz arama ruhsatı verdiği parselde. İki şirketin de, Kıbrıslı Rumlar'ın ekonomik münhasır bölge ilan ettiği alanda bulunan 13 parselin 7'sinde doğal gaz arama ve çıkarma izni bulunuyor.

Yunanistan'ın devlet televizyonu ERT'ye konuşan Rum yönetimi sözcüsü Kiriakos Kuros, "Türkiye'nin bir şirketten plan ve çalışmaları çaldığına yönelik bilgi var ve muhtemelen bu bilgi doğru. Bu nedenle belirli bir noktaya gemi gönderdiler" dedi. Rum yetkili, ENI ya da Total'in bu bilgiyi Türkiye ile paylaştığını ima etmediğinin de altını çizdi.

 
KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 48
  • Anadolu aslanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok RTE devam
    Cevapla
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne malum? O çok güvendikleri enerji şirketleri belki de rumları satmıştır... Kopyalamaya gerek olmadan rumlara bir kazık atmış olamazlar mı? Baktılar ki bu rumların bu tarlada tapusu yok. Tapu kimseyse onlara yanaşmışlardır...
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    E sende adamin tarlasini delme git kendi tarlani del ne diye tapusu garanti olmayan yerde sirketlere arastirma yaptiriyon adam sana satamassa öbürüne zarara satacak mecbur
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar hırsızlık gibi dusunmus. Dusmandan bilgi çalmak hırsızlık degildir umarım çalmışızdır belkide sismik araştırma gemimiz buldu bunlarda çamur atıyor.
    Cevapla
  • Garip gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyer dediğiniz soğruysa çok sevindik mutlu olduk size acı vermek bize mutluluk verir. Rumlara acı vermeye devam.
    Cevapla
  • B. Ş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalmak değil el değiştirmek
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    sen nediyon la ?! Türklük bu degildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi