Zarif Trump ile alay etti! Dış politikada kararlar öyle alınmaz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Alman dergisi Der Spiegel’e verdiği mülakatta "Kasım Süleymani suikastından sonra ABD ile müzakere ihtimalini dışlıyor musunuz" sorusuna münasip gördüğü cevapla ilgili ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweete tepki gösterdi.

Zarif Trump ile alay etti! Dış politikada kararlar öyle alınmaz
Zarif Trump ile alay etti! Dış politikada kararlar öyle alınmaz
GİRİŞ 26.01.2020 17:01 GÜNCELLEME 26.01.2020 17:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran Dışişleri Bakanı diyor ki, İran ABD ile müzakere etmek istiyor, ama yaptırımların kalkmasını istiyor" diyerek Fox News ve One America News Network haber kanallarını etiketlemesinin ardından "Kalsın, teşekkür" diye eklemesini, Cevad Zarif karşılıksız bırakmadı.

OLGULARI TEMEL ALMA TAVSİYESİ

Trump'ın ABD Başkanı olmak için liyakatının bulunmadığını ima eden İran Dışişleri Bakanı, Trump'a dış politika yorumları ve kararlarını Fox News ya da kendi Farsça tercümanları yerine olgulara dayandırmasını tavsiye ettiğini belirtti.

TRUMP'IN KAPASİTESİ OLMADIĞI İMASI

"Daha iyi bilgilenmek istiyorsa benim mülakatımın tamamını okuyabilir" diye ekleyen Zarif, Der Spiegel’e verdiği röportajın bağlantısını paylaştı.

Trump'ın bu kadar uzun bir metni okuyacak kapasitesinin olmadığını ima eden İranlı bakan, "Çok mu fazla kelime var, o zaman bunu oku" diyerek sözkonusu soru-cevabı alıntıladı.

Zarif'in "Kasım Süleymani suikastından sonra ABD ile müzakere ihtimalini dışlıyor musunuz" sorusuna yanıtı şöyleydi:

"Hayır, ben insanların yaklaşımlarını değiştirebileceği ve gerçekliğin bilincine varabileceği ihtimalini dışlamam. Bizim için Beyaz Saray'da kimin oturduğu fark etmez. Bizim için önemli olan oradakinin nasıl davrandığıdır. Trump yönetimi geçmişini düzeltebilir, yaptırımları kaldırabilir ve müzakere masasına geri dönebilir. Biz hala müzakere masasındayız. Terk eden, onlar. ABD, İran halkına çok büyük zarar verdi. Bunu tazmin etmek zorunda kalacakları gün gelecek. Bizde sabır mebzuldur."

YORUMLAR 1
  • efsane 4 yıl önce Şikayet Et
    yasa sen zarif
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır