Son dakika! Düşen uçakla ilgili gerçek farklı çıktı

Afganistan'da bir uçağın, ülkenin doğusundaki Gazni vilayetinde Taliban kontrolü altında bulunan dağlık bir bölgede düştüğü belirtildi. Ancak uçağın yolcu uçağı mı yoksa akseri uçak mı olduğuna ve kaç kişinin bulunduğuna dair farklı bilgiler verildi. Taliban yaptığı açıklamada uçağı kendilerinin vurduğunu açıkladı.

GİRİŞ 27.01.2020 17:30 GÜNCELLEME 27.01.2020 18:14
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Afganistan'da bir uçağın Taliban tarafından kontrol edilen Deh Yak adlı dağlık bir bölgede düştüğü belirtildi. Yerel medya uçağın devlet tarafından işletilen Ariana Havayolları'na ait olduğunu ve uçakta 83 kişi bulunduğunu aktardı.

 

Ancak yerel yetkililer uçağın yolcu uçağı mı yoksa askeri bir uçak mı olduğunu henüz doğrulamadı. Ariana Havayolları'nın CEO'su Mirwais Mirzakwal ise uçaklarından herhangi birinin düştüğü yönündeki haberleri yalanladı. Afganistan Sivil Havacılık Kurumu da ticari uçağın düştüğüne dair haberleri reddetti.

TALİBAN: ABD UÇAĞINI VURDUK

Reuters'ın dünyaya duyurduğu son dakika bilgisine göre Taliban uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü, uçaktakilerin CIA yetkilileri olabileceğini açıkladı.

ABD HAREKETE GEÇTİ, RAPORLAR İNCELENİYOR

Afgan ordusuna bağlı ekipler kazanın olduğu bölgeye sevk edilirken, ABD ordusu da kazaya dair raporları incelediğini açıkladı.

 

 

Taliban varlığı erişimi güçleştiriyor

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, uçağın düştüğüne dair haberler üzerine inceleme yaptıklarını duyurdu ancak daha fazla yorum yapmadı.

FARKLI AÇIKLAMALAR

Gazni Valisi Vahidullah Kalimzai, düşen uçağın yabancı bir firmaya ait olduğunu ancak tamamen yandığı için firmayı belirlemenin imkansız hale geldiğini söyledi. Kabil'den üst düzey bir savunma yetkilisi ise, ABD ya da NATO ait herhangi bir uçağın düşmediğini belirtti.

Can kaybı ya da yaralılara dair bir bilgi de verilmedi. Bölgenin Taliban kontrolü altında bulunması yetkililerin erişimini güçleştiriyor.

Gazni Valisinin sözcüsü Aref Noori, "(Yerel saatle) 13.10 sularında Deh Yak bölgesine bir uçak düştü. Uçağın yandığı ve köylülerin alevleri söndürmeye çalıştığı aktarıldı. Askeri ya da ticari bir uçak olup olmadığını hâlâ bilmiyoruz" açıklamasınında bulundu.

Kazalar sık meydana geliyor

Askeri uçakların, özellikle helikopterlerin dahil olduğu kazalar Afganistan'da sık yaşanıyor. Ülkenin iklimi ve uçakların harap durumunun yanı sıra, militanların sıklıkla hedef alması da bu durumda etkili oluyor. 

Afganistan'da en son Mayıs 2010'da bir yolcu uçağı düşmüştü. Kunduz'dan başkent Kabil'e giden Pamir Havayolları'na ait bir yolcu uçağı kötü hava koşulları nedeniyle dağlık bir bölgede düşmüştü. Uçakta altı mürettebatın yanı sıra 38 yolcu bulunuyordu.

YORUMLAR 53
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoguyu buyuk israil icin bolmeye calisan petrol hirsizi abd'ye karsi yapilan her taarruz onemlidir. Muslumanlar kardestir. Fitne sokan kalles alcaktir
    Cevapla
  • ORTADOGU ARASTIRMA X 4 yıl önce Şikayet Et
    iranının ırakta füzeyle vurduğu abd askerleridir bunlar.ABD ancak şeytanın aklına gelecek yontemlerle kivirmaya teseronu olan talibandan yardim almis gibi gorunuyor.
    Cevapla
  • CcC 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir abd oyunudur. Ucagi vuran grubun ismini abd koymadimi? Teror orgutlerine egitimleri cia abd avrupa destegiyle yapmadimi.
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun afgan mücahitlere
    Cevapla
  • Hacı baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne 11 Eylül müş arkadaş bilinç altımıza cart diye 11 - 9 sokuyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi