Rusya'dan acil koduyla Libya çağrısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Libya konusunda Cenevre'de 5+5 formatındaki askeri komite toplantısının en yakın zamanda yapılması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan acil koduyla Libya çağrısı
Rusya'dan acil koduyla Libya çağrısı
GİRİŞ 28.01.2020 13:48 GÜNCELLEME 28.01.2020 13:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Libya'da çatışmaların durdurulması ve taraflar arasında diyaloğun sağlanması gerektiğini belirtti.

 

Libya'daki krizin son bulmasına yönelik sunulan öneriler üzerinde fikir birliğine varılmasının önemine dikkati çeken Bogdanov, taraflar arasında temas sağlanmasının öncelikli hedef olduğunu vurguladı.

Bogdanov, Libya'da ateşkes sürecinin bazı ihlaller olmasına rağmen uygulandığını savundu.

 

Libya konusunda, Cenevre'de bugün için planlanmasına rağmen yapılamayan 5+5 formatındaki askeri komite toplantısıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Bogdanov, "Libya krizine ilişkin Cenevre'de askeri komite toplantısının en yakın zamanda yapılmasından yanayız." dedi.

Bogdanov, Rusya'nın Libya'daki taraflarla temasları sürdürdüğüne işaret ederek, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in ilerleyen zamanlarda Moskova'ya gelebileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    domuzdon post kefereden dost olmaz...
    Cevapla
  • karanehir 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da gerçek yüzünü gösterdi. Bunlarla mı dost olacaktık.
    Cevapla
  • rusya kaybdecek 4 yıl önce Şikayet Et
    "ateşkes ihlallere rağmen devam ediyor" yeni masal yeni ikiyüzlülük bu galiba. ateşkes ateşkestir, ihlal ne demek? adam saldırıp dursun adına ateşkes diyelim öyle mi? yok öyle kurnazlık. tepesinden aşağı yumruğu yiyecek.
    Cevapla
  • eyüp 4 yıl önce Şikayet Et
    cenevreden, berlinden, londradan, newyorktan, laheyden,moskovadan müslümanlar için hayırlı bir karar çıkmaz. onlar savaş üretim merkezleri. Müslümanlar kendilerine çeki düzen vermezlerse daha haçlılardan siyonistlerden çok sopa yerler. Ellerinde olanlarıda kaybederler.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    heyyyyyyy RUSYA HAFTERLE BİRLİKTE ŞAVAŞAN paralı köpeklerini ÇEK
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi