ABD'yi sarsacak iddia: Süleymani'yi öldüren CIA yetkilisi öldürüldü!

İran Yönetimi, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik suikastı planlayan üst düzey CIA yetkilisinin Afganistan'da düşen uçakta bulunduğunu iddia etti.

ABD'yi sarsacak iddia: Süleymani'yi öldüren CIA yetkilisi öldürüldü!
ABD'yi sarsacak iddia: Süleymani'yi öldüren CIA yetkilisi öldürüldü!
GİRİŞ 28.01.2020 15:35 GÜNCELLEME 28.01.2020 15:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tahran Yönetimi’nin sözcüsü olarak nitelendirilen “Mizan” yayın kuruluşunun haberine göre; El Kaide lideri Usame bin Ladin‘in öldürüldüğü operasyonda da dahli olduğu iddia edilen Michael D’Andrea, dün Afganistan‘ın Gazne vilayetinde düşen uçaktaydı.

Taliban, CIA‘e ait olduğunu öne sürdüğü uçağın düşmediğini, kendileri tarafından düşürüldüğünü öne sürdü. Ancak örgüt herhangi bir delil sunmadı.

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı‘nın (CIA) İran, Afganistan ve Irak’ta operasyonlarının başı olan “Dark Prince” (Karanlık Prens) lakaplı D’Andrea’nın, İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’ye yönelik suikastı planladığı iddia ediliyor.

ABD’nin en önemli casuslarından biri olarak gösterilen D’Andrea, CIA‘e İran’da Humeyni Devrimi‘nin gerçekleştirildiği 1979 yılında katıldı. D’Andrea, İran’daki operasyonları nedeniyle “Ayetullah Mike” takma ismiyle anılıyor.

ÇELİŞKİLİ HABERLER GELİYOR

Düşen uçakta kaç kişinin bulunduğuna ve öldüğüne dair haberler oldukça tartışmalı... Taliban uçaktan altı ceset çıkarıldığını öne sürdü. Bir Afgan polis müdürü ise dört kişinin öldüğünü, iki kişinin ise kayıp olduğunu ifade etti. ABD'li bir yetkili de uçakta beşten az kişi bulunduğunu duyurdu.

SÜLEYMANİ ÖLDÜRÜLDÜ, İRAN MİSSİLLEME YAPTI

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, 3 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD güçlerinin silahlı insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti.

İran ise bizzat ABD Başkanı Donald Trump‘ın talimatıyla gerçekleştirilen “Süleymani” suikastına 8 Ocak’ta yaptığı misillemeyle yanıt verdi.

İran güçleri ABD’nin Irak’taki iki üssünü vurdu. Başkent Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad Hava Üssü ve Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki Amerikan üssü, İran füzelerinin hedefi oldu.

ABD Yönetimi, İran saldırısında can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Tahran ise “terörist” olarak nitelendirdiği 80 Amerikan askerinin öldüğünü öne sürdü.

YORUMLAR 10
  • Ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçağı taliban düşürdü deniyor. Taliban iranın abd ile birlikte savaştığı bi oluşum. İran geç boş yapmayı, dininiz yalan
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Taliban İranla ilişkilerini geliştiriyor.Taliban ve İranın ,ortak düşmanı siyonist abd'dir.Bilmeden yorum yapmayın.
    Cevapla
  • sassas 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla abd derse seksen asker öldü gene inanırım öldüğünden değil abd iran israil danışıklı şer üçgeni bir birlerini besliyorlar suni gerilimle
    Cevapla
  • Eyüboğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir. Çünkü Amerika ile İran Afganistan'da Talibana karşı beraber savaşıyorlar.
    Cevapla
  • Talha Çökertir 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'dan basit acem oyunları.. Utanmadan başkalarının başarılarını kendine mal etmeye çalışıyor. İran'ın gücü yetse Irak'ta boş hangarları değil üsleri vururdu.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İrandan başka amerikanın boşta olsa üssünü vurabilen başka ülke varsa söyle oda taktir edilsin
    Cevapla
  • Can01 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...