Hindistan'dan korkutan çıkış: Sizi yenmemiz 12 gün yeter!

Keşmir'e özerklik veren özel statüyü ağustos ayında iptal ettiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bu yüzden aralarında savaş rüzgarlarının estiği Pakistan'a "Sizi yenmemiz için 12 gün yeter" mesajıyla meydan okudu.

Hindistan'dan korkutan çıkış: Sizi yenmemiz 12 gün yeter!
Hindistan'dan korkutan çıkış: Sizi yenmemiz 12 gün yeter!
GİRİŞ 29.01.2020 11:37 GÜNCELLEME 29.01.2020 11:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hindistan Silahlı Kuvvetleri'nin gençlik kolunun düzenlediği törende konuşan Başbakan Narendra Modi, Pakistan'a atıfla "Komşumuzun bize karşı üç savaş kaybettiğini biliyoruz." dedi.

 

"Silahlı kuvvetlerimizin onları yenmesine 10-12 gün yeter" diye devam eden Hindu milliyetçisi lider, "On yıllardır Hindistan'a karşı vekalet savaşları yürütüyorlar. Bu yüzden binlerce sivil ve askeri personelin can kayıplarından sorumlular." suçlamasında bulundu. 

Hindistan ile Pakistan'ın ayrılmasından beri iki ülke arasında paylaşılamayan Keşmir için "Hindistan'ın tacındaki mücevher" ifadesini kullanan Modi, "Keşmir halkını uzun yıllardır çektikleri sefaletten kurtarmak bizim görevimizdi." dedi.  

 

Başbakan, Hindistan'ın Şubat 2019'da Pakistan toprakları içindeki bir 'terör kampına' hava saldırısı düzenlemesine atıfla şunları söyledi:

"Çok nutuk atılırdı, ama silahlı kuvvetlerimizin her eyleme geçme talebi reddedilirdi. Bugünse genç düşünüş var, ülke genç düşünüşle ilerliyor. Dolayısıyla nokta atışı yapıyor ve inlerine girip teröristlere derslerini veriyoruz."

Britanya'dan 1947'de bağımsızlığı kazandıkları gibi ayrılan iki ülke 1947-48, 1965 ve 1971'de üç kez savaştı, bunların ikisi Keşmir içindi.

Son olarak ağustosta Modi'nin talebiyle Hindistan parlamentosu, Keşmir'in 70 yıllık özel statüsünü iptal etti. 

Bunu, aralık ayında, komşu ülkelerden gelen Müslümanlar dışındaki 6 farklı dini gruba mensup kişilere vatandaşlık yolunu açan karar takip etti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 18
  • Tek Gerçek Allah 4 yıl önce Şikayet Et
    ineğe tapa tapa inek gibi olmuşlar bu hintliler. lan modi canınız cehenneme inşallah tez zamanda ineğin evlatları sizi
    Cevapla
  • usta 4 yıl önce Şikayet Et
    inekleriniz mi size yardım edecek
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    pakistan'ı yalnız sanmayın
    Cevapla
  • hasan elçin 4 yıl önce Şikayet Et
    tanrılarınızı kesip sucuk yapacaz ona göre
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    savaş çıkarın yüce inekleriniz size yardımcı olur ammaaaa eğerki yardımcı olmazlarsa pakistan tüm ineklerinizi sucuk yapar bi kısmınıda kavurma tapacak ineğiniz olmaz hollandadan holdştayn inek getirmek zorunda kalırsınız öküzler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor