Miçotakis'ten Fransa'ya, Türkiye'ye karşı 'yeşil ışık'

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklemek için savaş gemileri gönderme teklifini "memnuniyetle karşıladı".

Miçotakis'ten Fransa'ya, Türkiye'ye karşı 'yeşil ışık'
Miçotakis'ten Fransa'ya, Türkiye'ye karşı 'yeşil ışık'
GİRİŞ 30.01.2020 13:04 GÜNCELLEME 30.01.2020 13:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı Yunanistan'ı desteklemek için savaş gemileri gönderme teklifini "memnuniyetle karşıladı."

 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ve Libya ile yaptığı deniz yetki alanı mutabakatı Ankara ve Atina arasındaki gerilimi artırırken, Miçotakis gönderilecek gemileri "barışın garantörü" olarak nitelendirdi.

Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmamuel Macron ile Paris'te Elysee Sarayı'ndaki görüşmelerinin ardından konuşan Miçotakis, Yunanistan ve Fransa'nın yeni stratejik savunma alanı aradıklarını söyleyerek "Doğu Akdeniz'deki farklılıkları sona erdirmenin tek yolu uluslararası hukuktan geçiyor." ifadelerini kullandı.

 

Macron, ülkesinin ve AB'nin Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlara desteğini yinelerken, Türkiye'yi "tahriklerde ve haksız müdahalelerde" bulunmakla suçlamıştı.

Macron, Fransa ve Yunanistan arasında güvenlik alanında stratejik iş birliğinin oluşturulacağını ve önümüzdeki haftalarda bu iş birliğinin ana hatlarının belirginleşeceğini söylemişti. Macron, bu çerçevede, Fransız donanmasının, Avrupa'nın stratejik bölgesinin güvenliğinin sağlanması için varlığını artıracağını ifade etmişti.

İtalya ve Kıbrıs Rum Kesimi dışişleri bakanlarıysa, Türkiye'nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile imzaladığı Deniz Yetki Alanları Mutabakatı'nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini savunarak tepki göstermişti.

İki bakan, Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri ile bağlantısı bulunan kişi ve kurumlara Avrupa Birliği'nin yaptırım uygulaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söylemişti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 20
  • Ümit 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçmişte yedikleri kazıkları unutmuş gibiler
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin. Korkanın yüzüne tüküreyim. Çoktan beri fransiz avlamamıştık zaten arada bir hafızaları ı tazelemek lazım bunların.
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni Ermeniye arka çikar
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya ile yapılan anlaşma, ne kadar önemli. Libya'da ne işimiz var diyen dangalaklar, bu resme iyi baksınlar?
    Cevapla
  • murat birinci 4 yıl önce Şikayet Et
    kaşınıyor arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak