Fransa'dan skandal hamle! 'Türkiye'ye bağlılığı' gerekçesiyle...

Fransa, uzun yıllardır ülkede yaşayan Şerife Büyük'ün vatandaşlık talebini, eşi Murat Büyük'ün "Türkiye'ye siyasi bağlılığı" gerekçesiyle reddetti.

Fransa'dan skandal hamle! 'Türkiye'ye bağlılığı' gerekçesiyle...
Fransa'dan skandal hamle! 'Türkiye'ye bağlılığı' gerekçesiyle...
GİRİŞ 01.02.2020 18:42 GÜNCELLEME 01.02.2020 18:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Fransa'nın güneyindeki Dole semtinde yaşayan Murat Büyük'ten sonra eşi Büyük'ün, Fransız vatandaşlığını alabilmek için yaptığı başvuru kabul edilmedi.

İçişleri Bakanlığınca Büyük'e gönderilen ve AA muhabiriyle paylaşılan mektupta, "Bilindiği gibi, eşiniz Murat Büyük'ün asıl ülkesine olan siyasi bağlılığı nedeniyle ülkemize ve kurumlarına sadakati garanti edilmemektedir. Murat Büyük'ün eşi olarak onunla ortak bir yaşam alanınız var, onun dolaylı olarak desteklediğiniz siyasi bağlılığını inkar edemezsiniz. Bu şartlarda talebinizin olumlu karşılanması uygun görülmemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Fransa'da 43 yıldır yaşayan Murat Büyük, yaptığı açıklamada, "Çok büyük bir adaletsizlik. Fransa, eşimin benim hakkımda suç duyurusunda bulunmasını mı bekliyordu? Çok skandal bir karar." dedi.

Çevresindeki kişilerin Fransız vatandaşlığı talebinin reddedilmesine tepki gösteren Büyük, "Türk olduğumuz için bunlar oluyor. Eşim Türkiye'yi inkar edemeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sempatisinin olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı.

Büyük, ülkede ifade özgürlüğünün kısıtlandığını dile getirdi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, geçen hafta Murat Büyük'ün vatandaşlık başvurusunu kabul etmemişti. Bakanlık tarafından Büyük'e gönderilen mektupta, "Fransız vatandaşlığı başvurunuz reddedilmiştir. Asıl ülkenize olan siyasi bağlılığınız açıktır, ülkemize ve kurumlarına sadakatiniz garanti edilmemektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

YORUMLAR 15
  • Huysuz66 4 yıl önce Şikayet Et
    SRT hakandan daha da güzel özetlemişsin
    Cevapla
  • Agr 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da bu gün Türkiye bir savsşa girse katbetmesini gönülden isteyen. ne kadar insan var biliyoruz. Fransanıın kafasıyla bakarsak bu hainleri kapı dışarı etmeliyiz.
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki başka ülke vatandaşlarının Fransız vatandaşı olması için kendi ülkesine ihanet etmesi gerekir..AB parçalanmaya başladı zaten..Boşverin Avrupayı ..
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem Erdoğan ve Türkiye yi bu kadar çok seviyorsunuz. Keferenin kapısını niye zorluyorsunuz.
    Cevapla
  • Burak Yetimik 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar haklı bir ülke vatandaşı olacaksan diğer ülkeye bağlılığını yitireceksin Fransa çıkarı olmazsa ne diye sana vatandaşlık versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor