Yunanistan'ın Ege hamlesi ülkeyi fena karıştırdı: Utanç verici

Yunan hükümetinin Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılmasına yönelik planı muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açtı.

Yunanistan'ın Ege hamlesi ülkeyi fena karıştırdı: Utanç verici
Yunanistan'ın Ege hamlesi ülkeyi fena karıştırdı: Utanç verici
GİRİŞ 02.02.2020 14:54 GÜNCELLEME 03.02.2020 08:18
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ana muhalefet partisi SYRİZA tarafından yapılan açıklamada, hükümetin yüzen bariyer kullanma planı "insanlık dışı" olarak nitelendirildi.

 

"UTANÇ VERİCİ BİR EYLEM"

Açıklamada, "halkımızın dayanışma duygusunu ve insanlığını rencide eden, Avrupa ve uluslararası standartları ihlal eden bir utanç eylemi" ifadeleri kullanıldı.

 

Uluslararası Af Örgütü Yunanistan Direktörü Gavriil Sakelaridis konuyla ilgili, "Yeni Demokrasi hükümeti, yasa dışı bir uygulamayı hayata geçirmek için yasal bir yol bulmaya çalışıyor" dedi.

Yüzen bariyer planının birçok soru işaretine neden olduğunu belirten Sakelaridis, planın iltica hakkı gibi temel hakları ihlal ettiğini savundu.

Gavriil Sakelaridis....

AB'DEN AÇIKLAMA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada ise "Hükümetin bariyer kullanma planını basından öğrendik. Ne planladıklarını ve bariyer kurmakla neyi hedeflediklerini daha iyi anlayabilmemiz için Yunan makamlarıyla temasa geçeceğiz" ifadelerine yer verildi.

ATİNA YÖNETİMİ DUYURMUŞTU

Yunanistan hükümeti, Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılacağını açıklamıştı. 2 bin 700 metrelik bariyerin, 50 santimetresi denizin üzerinde kalacak şekilde 1 metre 10 santim yüksekliğinde olması ve yanıp sönen ışıklarla donatılmasının planlandığı duyurulmuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, 2019'da Yunanistan'a giriş yapan göçmen sayısı 59 bin 726'ya ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • yavuzz 4 yıl önce Şikayet Et
    bir makas bicak darbesi bir el bombasi bir bidon benzin... bariyer falan kalmaz ortada :) harcadiklari parayla kalirlar.
    Cevapla
  • tora 4 yıl önce Şikayet Et
    bariyerden kastı denize kafasına göre sınır çizmekse yemezler....
    Cevapla
  • Kağan 4 yıl önce Şikayet Et
    Teklifim halen geçerli sınıra kadar servis çekerim istediğiniz kadar yakıt da benden bedava para istemem sınırları açın yeter
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç uğraşmalarına gerek yok adaları versinler, bütün problemleri bitsin.
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    piyasaya ucuz ve kaliteli şişme deniz botu sürmek lazımm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar