Korkunç açıklama: O ülkeyi dağıtıp 5 yeni ülkeye bölecekler

Eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna’nın dağılarak yerine 5 yeni ülkenin oluşabileceğini söyledi.

Korkunç açıklama: O ülkeyi dağıtıp 5 yeni ülkeye bölecekler
Korkunç açıklama: O ülkeyi dağıtıp 5 yeni ülkeye bölecekler
GİRİŞ 02.02.2020 23:41 GÜNCELLEME 02.02.2020 23:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna yönetiminin politik sistemini, ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine zarar gelmeyecek şekilde düzeltmesi gerektiğini kaydeden Eski Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Ukrayna medyasına açıklamasında, “Hırsızların ötesinde, ayrılıkçılık olacak. Ukrayna gerçekten dağılabilir” dedi.

Ülkenin farklı bölgelerindeki yerel oligarkların ‘kendi ordularını’ kurduklarını kaydeden Saakaşvili, “Bu insanlar öylesine gitmez. Onlar, bir Ukrayna’yı beş Ukrayna’ya dönüştürmek için altyapı hazırlıyor” diye ekledi.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMIŞTI

Mihail Saakaşvili, 2004 ila 2013 yılları arasında art arda iki dönem Gürcistan Devlet Başkanı olarak görev yapmıştı. 2015 yılında Ukrayna’nın Odessa Valisi seçilmesinin ardından ise, Gürcistan vatandaşlığından çıkmıştı.

2017 yılına gelindiğinde ise Saakaşvili’nin Ukrayna pasaportuna el koyulmuş ve ülkeden sınır dışı edilmişti. 2019 yılında Vladimir Zelenskiy’nin devlet başkanı seçilmesinin ardından ise, Ukrayna’da Saakaşvili’nin vatandaşlığının iptaline yönelik kararın kaldırıldığı duyurulmuştu.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 9
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Mihail Saakaşvili eksik bile söylemiş ukrayna dakı oligarklar ( bunların hepsinin soyadlarının sonu iç 'le biter ( grogoroviç ) bunların soyuna bakın eski başkan petro proşenko doğru değildir proşenko petroviç . bu oligarklar yapılanmayı hızla devam ettiriyorlar , silahlanarak orgutlenerek siyasi yapılarını da oluşturarak , malumunuz ukrayna oblast ( eyaletler ) ve herbirinin bayrakları zaten vardır. her eyaletin oligarkı bellidir ve çokda güçlenmişlerdir. saakaşvili doğru tespit yapmıştır , zaten ukrayna bugun dağu ukrayna batı ukrayna ya resmiyette olmasada bölünmüş gibidir.
    Cevapla
  • User 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam cia ajanı
    Cevapla
  • 345 4 yıl önce Şikayet Et
    sscb ülkeleri varşova paktı ülkeleri tarihte iranı işgal etmiişlerdir uyanık olmalıyız alemlere rahmet olarak gönderilen hz muhammed s.a.v efendimizin hadislerinden asla ayrılmamız lazım çünkü abdli analist ne demişti en geç5- veya 10 yıl içinde 5 farklı yerde savaşa abd nato girecek demişti basra körfezi kerç boğazı asya pasifik hint pasifik bir yer daha vardı unuttum ama toplam 5 yerde gerçekleşecek abdli analist kendisi söyledi ukraynanın bölünmesi rusyanın işine gelmez
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Komedyeni başkan yapmışlar, suç halkta değil de kimde?
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Soytarı denir ona!
    Cevapla
  • Dermanbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok biliyorsun neden Gurcistani boldurdun ve kactin, simdi sira Ukraine Demi yoksa o gorevide sanami verdiler,??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
İnsan ömründen tam altı yıl çalıyor! İşte havası en kirli ülkeler...