Putin'den ABD'ye açık mesaj

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bölgesel çatışmalar çoğalıyor, terörizm ve aşırıcılık tehditleri artıyor, silah kontrol sistemi çöküyor. Küresel ekonomi de istikrarsız durumda bulunuyor. Dünyadaki barış ve güvenlik, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin durumuna bağlı" dedi.

Putin'den ABD'ye açık mesaj
Putin'den ABD'ye açık mesaj
GİRİŞ 05.02.2020 16:20 GÜNCELLEME 05.02.2020 16:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede göreve başlayan 23 ülkenin büyükelçisini Kremlin Sarayı’nda kabul etti. Törene katılan büyükelçiler, Putin'e güven mektubu sundu.

Putin, burada yaptığı konuşmada, dünyadaki durumun tehlikeli olduğuna dikkati çekerek "Bölgesel çatışmalar çoğalıyor, terörizm ve aşırıcılık tehditleri artıyor, silah kontrol sistemi çöküyor. Küresel ekonomi de istikrarsız durumda bulunuyor." dedi.

Rusya-ABD ilişkilerini değerlendiren Putin, "Dünyadaki barış ve güvenlik, Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin durumuna bağlı." ifadelerini kullandı.

Rusya lideri, ABD ile silah kontrolü, terörizmle mücadele, bölgesel krizlerin çözümü gibi konularda kapsamlı diyalog kurmaya hazır olduklarını dile getirdi.

İran nükleer anlaşmasının önemine de işaret eden Putin, "Rusya, bu anlaşmanın korunması için çaba göstermeye devam edecek." şeklinde konuştu.

Dünyanın yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Putin, Çin'e bu konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

YORUMLAR 8
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma!
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    buda tam bir piskobat işi gücü silah başka birşey bilmiyor.
    Cevapla
  • Adak 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz gercek dost degilsiniz
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    filler tepinecek cicekler solacak ezilecek filler gerekli teknolojiye ulastı gıdın marsta kapısın dunya bıze kalsın defolun gıdın dunyamızı mahvetmeyın
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kendilerinden ibaret olduğunu zanneden ekonomik ve askeri gücü yüksek itibarlı ülkeler ve liderleri. Bazı durumlarda dünya itibarı ahiretteki rezalete işaret eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!