İran çığırından çıktı! Camileri hüseyniyeye çevirip ezanı değiştirdiler

Suriye'de Esad güçleri ile İran destekli terörist grupların mezhepçi saldırıları giderek artıyor. Sünnilerin yaşadığı Deyrizor'da camileri hüseyniyeye çeviriyor ve ezanı kendi üsluplarında okutuyorlar. Geçtiğimiz günlerde yine Esad güçleri, Halife Ömer bin Abdülaziz'in İdlib Deyrşarkî köyündeki türbesini basmıştı. Mezar ve sandukaları tahrip eden vandallar türbenin bir bölümü de yakmıştı.

İran çığırından çıktı! Camileri hüseyniyeye çevirip ezanı değiştirdiler
İran çığırından çıktı! Camileri hüseyniyeye çevirip ezanı değiştirdiler
GİRİŞ 07.02.2020 06:07 GÜNCELLEME 07.02.2020 16:40
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, Sünnilerin yaşadığı Deyrizor’da camileri hüseyniyeye çeviriyor, ezanı kendi üsluplarında okutuyor. Söz konusu güçler, daha önce de Irak sınırındaki ilde, sivillere ait bazı evlere el koymuş, buraları Şii inancına ait ibadethane olan hüseyniyeye dönüştürmüştü. 

 

Şimdi camileri de hüseyniyeye çeviren İran destekli teröristler, Sünnilere kendi kültürünü dayatıyor.

 

Teröristler, Deyrizor ilinin Mayadin, Elbu Kemal ve Sıbayhan ilçelerinde önde ezanın okunma şeklini ve içeriğini değiştirdi, ardından, Mescit el-Medrese, Mescit Kebir, Mescit Rahman, Mescit Cemiyyat ve eski Pazar camisini hüseyniyeleştirdi.

HÜSEYNİYE NEDİR?

Hüseyniye, Muharrem ayında Şiilerin matem törenlerini icra ettikleri yerlerin genel adı olarak bilinir.

DEYRİZOR İRAN DESTEKLİ GRUPLAR İLE YPG/PKK İŞGALİNDE

Esed rejimi, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de Deyrizor'un batısındaki DEAŞ işgaline son vererek kentin bu kısmını ele geçirdi.

Suriye'deki iç savaşta rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Irak sınırındaki Deyrizor'da varlık gösteriyor.

Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor'daki İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları mensupları komuta ediyor.

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

İran destekli gruplar, Deyrizor'da el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor ve kültürel faaliyetler düzenliyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

HÜSEYNİYE NEDİR?

Hüseyniye Muharrem ayında Şiilerin matem törenlerini icra ettikleri yere denir.

Hindistan'da imambara, Bahreyn ve Umman'da metem, İran, Irak ve Lübnan'da hüseniye adlarıyla bilinir. Eskiden büyük meydanlar, kervansaraylar ve camiler matem merasimleri için kullanılmaktayken zamanla bu merasimler için özel binalar inşa edilmiştir ve hüseyniye adını almıştır. Hüseyniyedeki merasimlerde Hüseyin Vaiz-i Kaşifî'nin Hüseyin'in Kerbela'da çektiği sıkıntıları, acıları duygusal bir şekilde betimleyen Ravzatü'ş-Şüheda adlı Farsça eseri ravzahanlar tarafından ağlayıp feryat edilerek okunur. Bu merasimlere ravzahanî merasimleri denir. Daha sonra taziye merasimlerinde Hüseyin'in ölümü ve mücadelesi dramatik bir şekilde canlandırılır

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 106
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    ararda bir israille agiz dalasi yapip tehditler savurup, siyonistlerin icraatlarini hakli cikarmasida unutulmamali....
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    irani savunanlar cevaplasin tarihte iran hangi gayrimüslim devletle savasti? komsularini gayrimüslimler (ingiliz, rus) isgal ederken o ne yapiyordu? Müslüman komsularinla savasmaktan baska icraati yok eee o halde kime hizmet etmekte?...
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Siilerle basimizhep belada herzamanda olacak hic bir gavurla savasi yok bunlarin dertleri hep müslümanlarla. Arada agiz dalasi yapip yahudiye firsat veriyor (yahudinin icraatlarini hakli göstermeye calisiyor) o kadar. Müslümanlara hic bir faydasi yok... Müslümanlar ancak kendilerini bunlar gibi sapiklardan ve münafiklardan (BAE gibi) arindirirsa güclenir...
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    İhdinessırâtel müstakîm Sırâtellezine en'amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn. Amin Allah islah etsin...
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc matem tutulmasını isteseydi Habibinin matemini tuttururdu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı