Koronavirüsü dünyaya o duyurmuştu! Hayatını kaybetti

Çin'de yaşanan ve dünyaya sıçrayan korona virüs salgını henüz bu kadar bilinmediği Aralık ayında Çinli yetkililer tarafından herkes tarafından saklandı. Doktor Li Wenliang, virüsle ilgili olarak meslektaşlarını uyarmaya kalktığında susturulmak istenmişti. Daha sonra kendisinde virüs görüldüğü açıklanmıştı. Gelen son bilgilere göre Doktor Li Wenliang coronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Koronavirüsü dünyaya o duyurmuştu! Hayatını kaybetti
Koronavirüsü dünyaya o duyurmuştu! Hayatını kaybetti
GİRİŞ 06.02.2020 19:54 GÜNCELLEME 07.02.2020 03:46
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ocak ayı başlarında Vuhan kentindeki yetkililer yeni bir koronavirüs türüyle ilgili haberlerin yayılmasını engellemeye çalışıyordu. Bir doktor bu konuda meslektaşlarını uyarmaya kalkıştığında polis de ona uyarıda bulundu. Bir ay sonra ise bir hastanedeki hasta ziyaretini sosyal medyada paylaştığında kahraman ilan edilmişti.

 

 

Coronavirüsünden etkilenen ilk 7 hastayı görüp, yapılan test sonuçlarının ardından bir mesaj yazarak insanları dikkatli olmaları yönünde uyarmaya çalışan doktor Li de virüse yenik düştü. 

O MESAJLAR DÜNYAYI SALLADI

 

 

30 Aralık tarihinde genç doktor Li Wenliang Çin'in en yaygın mesaj uygulaması üzerinden tıp okulundan arkadaşlarına bir mesaj attı ve bu mesaj virüsün seyrine damgasını vurdu:

"Yerel bir deniz ürünleri pazarından 7 hasta SARS benzeri bir virüs nedeniyle hastanede karantina altında tutuluyor."

CORONAVİRÜSÜNE BENZİYOR 
34 yaşındaki doktor yaptığı testlerin sonucunu görmesinin hemen ardından durumu şu şekilde açıklamıştı: "Hastalık coronavirüsüne benziyor."

SARS salgını, 2003 yılında Çin'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olmuştu. Pekin hükümetinin salgını örtbas etmeye çalıştığı iddialar arasındaydı...

Doktor Li, "Sadece üniversitedeki arkadaşlarımı dikkatli olmaları konusunda uyarmıştım" ifadelerini kullanmıştı..

MESAJLAR SOSYAL MEDYADA TÜM DÜNYAYA YAYILDI

Ölümcül koronavirüs salgınının merkez üssü Wuhan'da çalışan doktor Li mesajında, arkadaşlarına sevdiklerini özel olarak uyarmalarını söylemişti.

Ancak birkaç saat içerisinde Li'nin mesajlarının ekran görüntüleri, adı sansürlenmeden viral hale geldi. Li, "Çevrimiçi ortamda dolaştıklarını görünce kontrolüm dışında olduğunu ve muhtemelen cezalandırılacağımı fark ettim" açıklamasında bulunmuştu.

SUÇLANDI 
Mesajın yayılmasının ardından Li, Wuhan polisinin söylenti yayma suçlamasıyla karşı karşıya kaldı ve salgının ilk haftalarında bunu yaşayan tek sağlıkçı da o değil.

Çinli yetkililerin, virüsün başlangıcından itibaren gerçeği söyleyip söylemediklerine bakılmaksızın, salgın hakkındaki bilgileri kontrol altına almak için bir sansür uyguladığı ifade ediliyordu.

BASKILARLA MÜCADALE 
Doktor Li de yazdığı bir mesaj nedeniyle Wuhan polisinin "dedikodu yayma" suçlamasına maruz kaldı ve baskılarla mücadele etmeye çalışmıştı..

DOKTOR Lİ DE HASTA

Yeni tip coronavirüsü şu ana kadar 564 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu ve 30 bine yakın insana enfekte olmuş durumda bu insanlara doktor Li de dahildi...

Hastanedeki yoğun bakım yatağından açıklamalarda bulunan Li, virüsün cumartesi günü kendisine de bulaştığını açıklamıştı.

VİRÜSE YENİK DÜŞTÜ

Li virüse yenik düştü. Dünya Sağlık Örgütü, doktor Li'nin ölümünden derin üzüntü duyduklarını resmi Twitter adresinden duyurdu...

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 25
  • Farketmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu virüsün abd işi olduğunu düşünüyorum vaka enfekte olanların sayısı milyon olunca ilacın bulunduğunu söyleyeceklerini düşünüyorum şu an Çin’in iyileşen hastaların olduğunu söylemesi pek inandırıcı gelmiyor iyileşme olduğu doğru olsaydı bence doktor li iyileşenler arasında olurdu en azından benim mantık bunu diyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalık hızla yayılıyor. Allah cümlemizi korusun. Amin
    Cevapla
  • Asabi fırtına61 4 yıl önce Şikayet Et
    Bağışıklık sistemi düşük ve yaşlılar ölüyor denmişti tamamen yalan ayrıca 1 milyon civarı ölüm olduğunu ve gizlediklerini duydum. Araştırılması gereken bir konu
    Cevapla
  • korona virüs 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa bir çinli ye allah rahmet eylesin diyorum
    Cevapla
  • Bilal’e 4 yıl önce Şikayet Et
    İman kalp ile tasdik dil ile ikrardır. Sen duydun mu iman ettiğini?
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayri müslime rahmet dilenmez.. bir gün bir müşrik önce kelime i şehadet getirdi ama Hz Ali de onu öldürdü. Resullullah hiddetlendi ve hz Ali ye bir müslümanı neden öldürdüğünü sordu Hz Ali de onun korkudan kelime-i şehadet getirdiğini söyledi. Resullullah "Ya Ali kalbine mi baktın?" buyurdu. Tarikat ve cemaatler bunu kalbini görmediğin için niyetini sorgulama diye bu millete yutturdular o yüzden biatçı ve batıni bir din anlayışı oluşmaya başladı. halbu ki Resullullah "hüküm zahiridir" demek istedi yani biz sadece söz ve davranışlara bakarız. o yüzden bu çinli müslümanım demedikçe ona müslüman muamelesi yapılmaz. Aksi halde münafık olursun Allah muhafaza
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun gayri müslim olduğunu
    Cevapla
  • Hayri 4 yıl önce Şikayet Et
    Gayri müslümlere Allah rahmet eylesin denmiyor.. :)
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde o kadar kötü bir Virus degil diye millet reklam yapiyor malesef önce bir kapin görün nasil olduğunu sadece insanlarin ürkmemesi için yalan haber yayiyorlar yaşayan bilir ne olduğunu Allah bizi korusun
    Cevapla
  • Emir Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah gani gani rahmet etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'