ABD'de Trump'a ret mektubu! 'Plana destek vermiyoruz'

Demokrat vekiller Alan Lowenthal ve Andy Levin'in öncülük ettiği ve 100'den fazla ismin imza koyduğu mektupta, söz konusu planın işe yaramayacağı, hem İsrail hem de Filistin'e zarar vereceği ve çatışmaları daha da artırabileceği değerlendirmelerine yer verildi.

ABD'de Trump'a ret mektubu! 'Plana destek vermiyoruz'
ABD'de Trump'a ret mektubu! 'Plana destek vermiyoruz'
GİRİŞ 07.02.2020 23:24 GÜNCELLEME 07.02.2020 23:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mektupta, "Bu plana biz destek vermiyoruz. İsrail yönetimi de bu anlaşmayı, Batı Şeria'daki (Yahudi yerleşim) bölgelerini uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak etmek için bir onay olarak görmesin." ifadesi kullanıldı.

ABD Başkanı'nın söz konusu planının zamanlamasının da sorunun çözümüne katkı sağlamayacak şekilde ayarlandığı vurgulanan mektupta, Trump'ın İsrail-Filistin sorununu gerçekten çözmek isteyip istemediği konusunda birçok soru işareti olduğu vurgulandı.

2019 Aralık'ta Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, iki-devletli çözümü desteklediklerini beyan eden bir karar tasarısını kabul etmişlerdi.

TEK TARAFLI PLANI, TRUMP İLE NETANYAHU AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da 28 Ocak'ta düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini söyleyen Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Planın açıklandığı toplantıya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Umman'ın Washington büyükelçileri de katılmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • cxxxc 4 yıl önce Şikayet Et
    son senelerde demokratların neden hezimete uğradıkları anlaşılıyor. yakınlarda bölünürler...........
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bosuna ölü dogdu demediler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço