Türkiye'nin hamlesi sonrası Çin'den tepki: Şiddetle karşı çıkıyoruz...

Çin, Türkiye'nin dün aldığı yeni tip koronavirüs salgınının başladığı Asya ülkesinden 'canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurma' kararına tepki gösterdi. Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nden konuyla ilgili, "Bu kararı büyük şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ciddi endişe duymakta ve şiddetle karşı çıkmaktayız." açıklaması yapıldı.

GİRİŞ 08.02.2020 14:10 GÜNCELLEME 11.02.2020 13:31
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bu kararı büyük şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ciddi endişe duymakta ve şiddetle karşı çıkmaktayız. Dünya Sağlık Örgütü açık bir şekilde Çin'e karşı ticaret sınırlamalarını getirmesini desteklemediğini, hatta buna karşı çıktığını kesin ifadelerle belirtmişti" ifadeleri yer aldı. Büyükelçilik, Türkiye'nin aldığı karar, DSÖ ruhuna aykırıdır denildi. 

Son dakika  - Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeler

 

 

"Şu anda koronavirüsünün söz konusu ürünlerle yayılabileceğini destekleyen herhangi bir kanıt bulunmamaktadır" denilen açıklamada, "Söz konusu sınırlama hayata geçirilirse Çin ve Türkiye arasındaki normal ticaret düzenine zarar verecektir" değerlendirmesinde bulunuldu. 

Son dakika  - Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeler

"İKİLİ İLİŞKİLERİN İYİ GİDİŞATINI KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Açıklama şu ifadelerle devam etti: 

 

 

"Salgın patlak verdikten sonra, Türk tarafı hep Çin'in mücadelesine destek vermiştir. Taraflarımız müştereken salgının üstesinden gelmek için güzel bir şekilde iş birliği yürütmektedir. Üstelik Türk tarafının söz konusu sınırlamaları alması, daha önceki kendi tutumu ile de çelişmektedir. 

Son dakika  - Koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeler

Türk tarafını objektif ve makul bir şekilde salgına yaklaşmaya, bilimsel ve uygun bir şekilde riski değerlendirmeye, Uluslararası Sağlık Tüzüğü'nün ilgili kuralları ve DSÖ'nün profesyonel ve otoriter tavsiyesine uyumlu olarak, aşırı yanlış tepkiden kaçınmaya, somut adımlar atarak aynı gemide salgına karşı mücadele vermeye ve ikili ilişkilerimizin iyi gidişatını korumaya çağırıyoruz." 

34 BİN 827 İNSANA BULAŞTI

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (2019-nCoV) bulaştığı insan sayısı 34 bin 827'ye ulaştı.

Virüsün görüldüğü bildirilen ülkelerin sağlık otoritelerinden derlenen bilgilere göre, koronavirüs Çin dışında 24 ülkeye ve Çin ile ihtilaflı Tayvan Adası'na yayıldı. 

Son dakika - Coronavirüs 724 kişiyi öldürdü

CORONAVİRÜS 724 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Salgın nedeniyle 724 kişi yaşamını yitirdi. Can kayıplarının 722'si Çin ana karasında, 1'i Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde ve 1'i de Filipinler'de yaşandı.

Çin ana karasında 34 bin 546, Hong Kong'da 25 ve Makao Özel İdare Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da ise 16 vaka görüldü.

Çin dışında koronavirüsün görüldüğü ülkeler ve vaka sayıları ise şöyle:

Japonya: 89

Singapur: 33

Tayland: 32

Güney Kore: 24

Malezya: 15

Avustralya: 14

Vietnam: 13

Almanya: 13

ABD: 12

Kanada: 6

Fransa: 6

Birleşik Arap Emirlikleri: 5

İngiltere: 3

İtalya: 3

Hindistan: 3

Filipinler: 3

Rusya: 2

Nepal: 1

Sri Lanka: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

İspanya: 1

İsveç: 1

Finlandiya: 1

YORUMLAR 154
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz müslüman ülke olduğuna göre , şayet çinden canlı hayvan ve et alımı gerçekleştiriyorsak, bunlarda dinimizin emrettiği müslümanın yiyebileceği gıda ürünlerinden başka ürün olmaması gerekir , şimdi çin ülke yönetimine şöyle bir sorumuz olacak , bize ve müslüman ülkelere ihraç ettiğiniz gıda ürünlerini ihraç edeceğinize iç tüketimde kullansaydınız yılan börtü böcek köpek yarasa vb hayvanları yemez samimiyet ile ifade ediyorumki bu virüs biyolojık değilde hayvandan geçen bir tipse ( siz böyle dediniz ) başınıza bu haller gelmez dünyayı da tedirgin etmezdiniz , gelmiş birde neden almıyorsunuz demeniz varya ,
    Cevapla
  • keamu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Çin değil virüsün yayıldığı diğer üllelerden de turist s gelmemeli.
    Cevapla
  • TC Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok ta umurumuzdaydı
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık biraz akıllıca davranmalı. Bazı ürünlerin ithalini engelliyorsa bunu dünyaya ilan etmeden de yapabilir.
    Cevapla
  • Çok net 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin Uygurtürklerine zulmü durdurmadıça çin’e Ambargo koymalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler