Azerbaycan sandık başında

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 5 Aralık 2019'da parlamentoyu feshetmesi ve erken seçim kararı alması üzerine seçim sürecine giren Azerbaycan'da oy verme süreci sat 08:00 iyibarıyla başladı. Halk, kendilerini temsil edecek meclisteki 124 milletvekilini belirlemek için sandık başına gitti.

GİRİŞ 09.02.2020 12:00 GÜNCELLEME 09.02.2020 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da seçim heyecanı var. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 5 Aralık tarihinde meclisi feshetmesi ve erken seçim kararının alınmasının ardından halk bugün sandık başına gitti.

 

 

OY KULLANIMINA YOĞUN İLGİ

Saat 08:00'da başlayan oy verme işlemi için Azerbaycanlılar seçim merkezlerine akın etti. Sandıklarda sıra oluşturan halk, oy kullanımına yoğun ilgi gösterdi.

 

 

ALİYEV OYUNU KULLANDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede yapılan milletvekili seçimlerinde oyunu kullandı.

Aliyev, seçimin ilk saatlerinde eşi Mihriban Aliyeva ve diğer aile üyeleriyle Bakü merkezindeki 6 numaralı okula geldi.

Burada kurulan sandıkta oyunu kullanan Aliyev'i çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu izledi.

ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN SEÇİME YAKIN TAKİP

Bu seçim, daha öncekilere göre daha fazla gözlemcinin yer alacağı bir seçim olarak ön plana çıkıyor. Seçimi yaklaşık 77 bin 700 yerli, 880 yabancı gözlemci takip ediyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi, Bağımsız Devletler Topluluğu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) gibi uluslararası örgütlerin gözlemci heyetleri seçimi gözlemliyor. Azerbaycan'daki seçimi izleyecek heyetler arasında TBMM heyeti de var. 

AZERBAYCAN PARLAMENTO SEÇİMLERİ

Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 6. kez sandık başında. Yaklaşık 5 milyon 387 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, seçime 19 siyasi parti katılıyor. 125 sandalyelik meclis için yarışan bin 315 adayın yüzde 83'ü seçime bağımsız olarak giriyor. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'a kadar devam edecek. Resmi olmayan ilk sonuçların bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. 

2015'te yapılan bir önceki seçimde, Cumhurbaşkanı Aliyev'in başkanı bulunduğu Yeni Azerbaycan Partisi 125 sandalyeden 74'ünü kazanarak mecliste en fazla milletvekiline sahip parti olmuştu.

 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 2
  • AYH 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanli kardeslerimize Almanyadan selamlar.
    Cevapla
  • Murat ERKEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanda Rusyada seçim sadece tiyatrodan ibaret. Galip belli sonuç belli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası