Şoke eden sözlerle itiraf etti: Rejim saflarına katılıyorlar

İranlı eski diplomat Emir Musevi, bazı DAEŞ'li teröristlerin Esed rejimine katıldığını açıkladı. Musevi, DAEŞ'lilerin Deyrizor operasyonunda yer aldığını da ekledi.

Şoke eden sözlerle itiraf etti: Rejim saflarına katılıyorlar
Şoke eden sözlerle itiraf etti: Rejim saflarına katılıyorlar
GİRİŞ 10.02.2020 06:24 GÜNCELLEME 10.02.2020 06:44
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Emir Musevi, ABD saldırısında hayatını kaybeden İranlı general Kasım Süleymani'yle ilgili bilinmeyenleri Lübnan'ın el-Meyadin televizyonuna anlattı.

Musevi, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, Devrim Muhafızları Ordusu ile bölgede İran adına savaşan güçlere, DAEŞ militanı dahi olsalar kendilerine karşı savaşan güçleri öldürmemelerini; bunun yerine esir alarak "ıslah etmelerini" tavsiye ettiğini aktardı.

 

 

"ESED REJİMİ SAFLARINA KATILDILAR"

Bu tavsiyenin, Suriye'deki bazı DAEŞ'li teröristlerin rejim saflarına katılmalarına vesile olduğunu anlatan Musevi, şunları kaydetti:

"Suriyeli gençlerden oluşan bazı DAEŞ'li esirler, hatalarını anlayınca günahlarına kefaret olması için Suriye ordusunun saflarında Deyrizor'un kurtarılmasında yer aldı. Hata yaptıklarını anladıkları için bu noktaya geldiler. (Suriye rejimi) bu güçlerden Suriye topraklarını kurtarmak için istifade etti ve (DAEŞ'li esirler) diğer tekfirci güçleri yendi."

KASIM SÜLEYMANİ SUUDİ ARABİSTAN HAKKINDA ILIMLIYDI

Süleymani'nin, İran'ın bölgesel konularda sık sık karşı karşıya geldiği Suudi Arabistan hakkında ılımlı görüşlere sahip olduğunu belirten Musevi, "O, her zaman Suudilere yardımcı olmamız gerektiğini söylerdi. Çünkü Suudilerin hem kendilerine hem de bölgeye zarara neden olan tehlikeli yanılsamalara sahip olduğunu anlatırdı. (Süleymani) Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ya da Bahreyn'den gelen güvenlik yetkilileriyle iletişim kurmayı ve onların görüşlerini dinlemeyi severdi" dedi.

Öte yandan Musevi, Kasım Süleymani'nin Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Komutanı olduğu dönem içerisinde Latin Amerika ve iki Avrupa ülkesine önemli ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade etti.

YORUMLAR 55
  • 16BS 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki kesin çözüm hepsini cehenneme göndermek...
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimin icin Sii Muslumsnlari katlediyorsun bir Sunni Turk olarak soruyorum sana. Sen Sii Muslumanlaru niye olduruyorsun ? Kimin icin Allahin birligine imsn eden Sii Muslumani olduruyorsun ? Turkiye' de Hristiyan olan NATO ve ABD' nin ne isi var. NATO ve ABD' nin mi Turkiye Topraklari, yoksa NATO ve ABD' ye karsi Savasan Turklerin mi ?
    Cevapla
  • İsminiz efsan 04 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi kaypak hepsi yahudi uşağı
    Cevapla
  • Mücahid59 4 yıl önce Şikayet Et
    Hacı hacıyı Mekke'de, it iti dakka da bulurmuş. Hepsinin ipleri siyonistlerde. Davaları Arz-ı mev'ud. Rabbim izin vermeyecek, sefer bizden zafer Allah'tan deyip gereğini yapalım inşallah.
    Cevapla
  • vatandaş46 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir asra yakın katliamı baba oğul kimler sayesinde yaptıkları netleşmiş. Kim Kimle arkadaş. Arkadaşını söyle kim olduğunu bilsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!