Türkiye'nin hamlesi sonrası panikleyen GKRY kesenin ağzını açtı! Kritik füze kararı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) 240 milyon euro değerinde füze satın alacağını duyurdu. Güney Kıbrıs'ın Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada "Silah sistemlerinin iyileştirilmesi için 240 milyon euroluk kontratlar imzalandı" ifadesine yer verildi. Bakanlık, ulusal güvenlik meselesi olduğu için konu hakkında fazla ayrıntının verilmeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin hamlesi sonrası panikleyen GKRY kesenin ağzını açtı! Kritik füze kararı
Türkiye'nin hamlesi sonrası panikleyen GKRY kesenin ağzını açtı! Kritik füze kararı
GİRİŞ 10.02.2020 11:18 GÜNCELLEME 10.02.2020 11:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Güney Kıbrıslı askeri yetkili, kısa menzilli Mistral tipi karadan havaya füzeler için aralık ayında Avrupalı silah üreticisi MBDA ile 150 milyon euroluk kontrat imzalandığını söyledi. MBDA ile ayrıca 90 milyon euro değerinde gemisavar Exocet füzesi satın almak için kontrat imzalandığı bildiriliyor.

 

MBDA, AFP'nin konuya ilişkin sorularına yanıt vermedi.

 

TÜRKİYE İHA GÖNDERMİŞTİ

Türkiye, sondaj gemileriyle Kıbrıs açıklarında doğal gaz arama çalışmaları yürütüyor. Türkiye, geçtiğimiz yıl aralık ayında sondaj gemilerine eşlik etmesi için adaya İHA ve SİHA'larını gönderdiğini duyurmuştu.

AB'DEN ANKARA'YA YAPTIRIM HAMLESİ

AB, Ankara'yı Rum Yönetiminin münhasır ekonomik bölgesindeki haklarını ihlal etmekle suçlarken, Türkiye, faaliyet alanlarının kendi kıta sahanlığı ile Kıbrıslı Türklere ait bölgeleri kapsadığını savunuyor. AB, Türkiye'nin doğal gaz faaliyetlerini kınayarak yaptırımlar için çerçeve karar almıştı.

ATİNA-TEL AVİV HATTI

Yunanistan, Rum Yönetimi ve İsrail ise geçen ay Avrupa pazarına doğal gaz sevkiyatı için deniz altından geçecek EastMed boru hattının inşasını öngören altı milyar euroluk anlaşma imzaladı. Yaklaşık iki bin kilometre uzunluğundaki EastMed boru hattıyla İsrail açıklarından çıkartılacak doğal gazın 2025 yılından itibaren Avrupa'ya ulaştırılması hedefleniyor.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 28
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan Suriye liflerden adam bası 10 bin euro alıp avrupa ya gönderiyor topladığı paralar ile avrupa dan silah alıyor bizde adam bası 10 bin euro alıp gönderelim hem kurtulalım hem para kazanıp milli uçağı yapalım
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    filistin ile kıta sahanlı anlaşması yapmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan bu işleri kendi kafasına göre yapmıyor onda o yürekte yok parada yok.Yönlendiren destek veren yürü koçum diyen avrupalı abileridir
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz hala kapıları açmayalım açın su kapıları gitsin Suriyeliler Avrupa ya
    Cevapla
  • VFT 4 yıl önce Şikayet Et
    BATI yavaşça elini Rum yönetiminin omuzuna dokunur ve "Merak etme Türkiye'ye karşı arkanda biz varız" der. Ardından ise yavaş ve sakin birşekilde Rum yönetimi biriktirdiği paracıklarıyla hiç kullanmayacakları silahları almak için ikna edilir. BATI ilk bulduğu fırsatta ise Rumaları satar... Böylece paralar BATI'ya silahlar ise çürümek üzere depoya gider..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun