Türkiye ile Rusya anlaşamadı! Ve Ankara'yı terk ettiler! Kremlin ve NATO'dan da flaş açıklama

İngiliz haber ajansı Reuters'ın geçtiği haberde, Esad güçlerinin Türk askerlerini şehit etmesinin ardından Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen toplantıda bir anlaşmaya varılamadığını ve delegasyonun başkent Moskova'ya geri döndüğünü duyurdu. Öte yandan gerilim arttığı bölge için NATO ve Kremlin'den de peş peşe açıklamalar geldi.

GİRİŞ 11.02.2020 17:27 GÜNCELLEME 12.02.2020 10:00
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Esad rejimine bağlı birlikler, Suriye'nin İdlib kentinde geçtiğimiz hafta Türk askerlerini top atışlarıyla vurmuş ve 7'si asker 1'i sivil personel toplam 8 kişi şehit düşmüştü. Bu gelişmenin ardından bölgede gerilim artarken Rusya'dan Türkiye'ye heyet gelmişti.

 

Bu delegasyonun Ankara'daki temasları devam ederken, dün yine İdlib'de, Esad tarafından Mehmetçik hedef alınmıştı. Saldırıda 5 asker şehit olurken 5 asker de yaralanmıştı.

Reuters'ta yer alan haber Türk yetkiliye dayandırıldı...

 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI VE HEYET TÜRKİYE'DEN AYRILDI

Toplam 13 askerin şehit düşmesinin ardından bugün yeni bir gelişme yaşandı. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkili, yaptığı açıklamada, iki ülkenin çatışmaları nasıl durdurulacağı konusunda somut bir anlaşmaya varamadığını söyledi. Yetkili daha sonra Rus heyetin başkent Moskova'ya döndüğünü kaydetti.

ÖTE YANDAN REJİME AİT BİR HELİKOPTER MUHALİFLER TARAFINDAN DÜŞÜRÜLDÜ... HELİKOPTERİN DÜŞÜRÜLME ANI AŞAĞIDAKİ VİDEODA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ...

MOSKOVA YÖNETİMİNDEN YENİ AÇIKLAMA

İdlib'deki son duruma ilişkin açıklama yapan Kremlin ise, "Suriye'nin İdlib bölgesindeki durum endişe verici. Türkiye ile Rusya arasındaki anlaşma uygulanmak zorunda. Suriye ve Rusya güçlerine yapılan tüm saldırılar durdurulmalı" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "İdlib'deki durum son derece endişe verici. İdlib'deki saldırıları kınıyor, Esad rejimi ve Rusya'ya acilen saldırıları durdurma çağrısında bulunuyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • latif 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce siz durun
    Cevapla
  • savas 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya durum endişeverici.acilen suriye ve rusyayasaldırılar durdurulmalı. Kurdun kuzuya suyu bulandırma dediği gibi. Esas saldırıp öldüren fitne cıkartan sizsiniz. Siz plan yapmaya devam edin Allahındabir planı var. Onu uygulayacak askerleride var elhamdulillah. Sizede bir belayakında gelir meraketmeyin. Öylebir belajki kendi derdinizden kimseyi göremezsiniz. Rabbim bu kafirlere tezzamanda görülmemiş bir bela yolla. taşları yağdır üzerlerine.
    Cevapla
  • bülent duman 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve amerika ortadoğuyu paylama derdinde israile yer açıyorlar
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    madem masayı terkedecektin niye Soçi mutabakatına imza attın Rusya. güneyde olanların hepsinden haberin var. ABD den daha fazla haberin var. ABD ye inat ben burada kalacağım diyorsan zaten oradasın. hiç değilse oradan göç edenlere ve var olanların hakkını korumak için sınırında kalsaydın ya. Artık Kırımı, Çeçenistanı, Kafkasları boş bırakmamak gerek. fazla ileri gidiyor Rusya. Tamam s400, Nükleer, doğalgaz dedik lakin tüm bunları bedava vermiyorsun ya. bu ülkemizi çevirme harekatına bu millet prim vermez. kendi göbeğini kendi keser.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURBAŞKANINA YENİ TUZAK .... Ülkemizin siyasi hedefleri ile bunları desteklemede zor duruma düşürülecek şekilde askeri güç dağıtımı amaçlanmasına ve Osmanlının son dönemi gibi Galiçya, Filistin, Yemen ,Libya vs gibi farklı merkezlerde savaşa sürüklenmesi ilginç?. Irak..Suriye...Kıbrıs doğalgaz yataklarında hakların korunması...Libya konusu... Birden gündeme getirilen Yunanistan adaları??..İdlipp vee Kıbrısta AKINCI'nın konuşmaları hep "Türkiyenin gücünü parçalayıcı bir senaryo?? Tüm bunların ardından Güneydoğuya "NATO ŞAPKASIYLA ECNEBİLER DE GELİRSEEE"...Tombalaaaa..Çok dikkat etmeliyiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu