Koronavirüs doktor ve hemşireleri vurdu: Saçlarını kazıtıp altlarına bez bağlıyorlar

Çin'de koronavirüs salgınının başladığı Vuhan kentine gönderilen bazı sağlık görevlileri, bölgeye saçlarını kazıtarak gitmeye başladı. Hastanelerdeki sağlık çalışanlarının da tuvalete gidecek vakitleri olmadığı için altlarına bez bağlayıp çalıştıkları belirtildi. Virüs sebebiyle ölenlerin sayısı 1000'i geçmiş durumda...

Koronavirüs doktor ve hemşireleri vurdu: Saçlarını kazıtıp altlarına bez bağlıyorlar
Koronavirüs doktor ve hemşireleri vurdu: Saçlarını kazıtıp altlarına bez bağlıyorlar
GİRİŞ 11.02.2020 15:03 GÜNCELLEME 11.02.2020 15:05
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Çin Komünist Partisi'nin yayın organı China Daily gazetesi, Twitter hesabında Şaanşi'den Vuhan'a giden 20 kadar doktor ve hemşirenin toplu halde saçlarını kısmen ya da tamamen kazıtma görüntülerini yayımladı.

 

Şinhua haber ajansı da benzer bir videoda, bu önlemin hastalığın patojenlerin yayılmasına engellemeye yardımcı olabileceği gibi maskelerin takılması ve koruyucu giysilerin giyilmesini de kolaylaştırabileceği belirtildi.

Doktor ve hemşireler zor şartlar atında çalışıyorlar....

 

TUVALETE GİDEMİYORLAR VE BEZ BAĞLIYORLAR

Uzmanlar, hastanelerde zamana karşı yarış yaşandığını belirterek bunun önemli olduğunu zira bazı doktorların tuvalete gidecek zamanları olmadığı için altlarına bez bağladığını söylüyor.

Hastanelerdeki bazı sağlık personelinin dezenfektan nedeniyle ciltlerinin beyazlaştığı belirtiliyor. Bölgeden gelen bazı fotoğraflarda da maskelerin doktorlar ve hemşirelerin yüzlerinde derin izler bıraktığı görülüyor.

Hemşirelerin ürküten görüntüsü! Koronavirüste ölü sayısı 564'e çıktı

Pekinli bir terapist, Washington Post gazetesine "Vuhan'daki her doktor ve hemşire büyük bir baskı altında. Hastaların kaygılandığını biliyoruz ama doktorlar da insan" dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 29
  • Onur ünlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani hiçbir güç sizi yenemezdi. Ne oldu
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C. intikam alanların en hayırlısıdır. Allahu Akbar
    Cevapla
  • Rotterdam 4 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlara eziyet ederken herseye zamaniniz vardi, al sana bir virus bunla ugras dedi Mevlam, dunyadan sakladiginiz zulumleri ama uc bes cinli olunce, nasil muskul vaziyette dunyaya duyurdunuz. Aldiginiz ahlarin acisini Mevlam sizden cikaracak elbet, kapalilari actiniz, simdi sizin suratlariniz bile gozukmuyor, hatta wc gidemez oldunuz. muslumani asagiladiniz, bezle dolasmak zorunda kaldiniz, guclu ulke benim dedin, Allahin bir mikrobu size dize getirdi. Soyleyin bakim, kimmis guclu? Yeri gogu yaratan, bizlere sonsuz nimetlere bogan Allahtir! Zalimliginiz surdugu muddet, virusunuz bol olsun, ta ki la ilahe illallah diyene kadar
    Cevapla
  • kevser 4 yıl önce Şikayet Et
    geberin geberin geberin.Allah intikam alanlarin en hayırlısı
    Cevapla
  • Erğl 4 yıl önce Şikayet Et
    Vuhan da ölenler kurtuluyor, ölmeyenler dünyada cehennemi yaşıyor.
    Cevapla
  • Remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    iman yoksa nereye kurtuluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi