Suriye fena karıştı! Çatışma çıktı, ABD savaş uçakları Esed rejimini vurdu

Son dönemlerde gerginliğin arttığı Suriye'den yeni bir son dakika haberi daha geldi. ABD askerleri, Suriye'nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran Esed rejimi güçleriyle yaşadıkları arbedede 1 rejim unsurunu öldürdü. Tansiyonun artmasının ardından ABD savaş uçakları rejime ait 2 askeri noktayı vururken, iki ülke askerleri arasında çatışma çıktı. Rusya'ya ait askerli birlikler de anında bölgeye intikal etti.

GİRİŞ 12.02.2020 15:27 GÜNCELLEME 13.02.2020 09:30
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı'nın (AA) Suriye'deki güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, sabah saatlerinde rejim yanlısı çok sayıda "Şebbiha", Haseke-Kamışlı yolu üzerinde Hırbet Ammo köyünde Esed rejimine ait bir kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine engel olmaya çalıştı.

 

Kaynaklar, devriyenin yolunu kesen milislerin bazılarının silahlı olduğunu ve taraflar arasında yaşanan gerginliğin ardından bir milisin ABD'li askerlerin açtığı ateş sonucu öldüğünü belirtti.

ABD VE ESED ASKERLERİ BÖYLE KARŞI KARŞIYA GELDİ...

Bunun üzerine Şebbihalar da havaya ateş açarak karşılık verdi.

 

Olayın ardından ABD askerleri araçlarıyla Haseke kent merkezine dönerken, sivil kılığındaki Şebbihalar da dağıldı.

İKİ ÜLKE ASKERLERİ ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI! K24 MUHABİRİ ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI...

ABD SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

Olayın ardından Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde rejim güçlerinin 2 askeri noktasına saldırı düzenledi.

ABD askerlerinin devriye hattında, rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplara ait bazı askeri noktalarının olduğu biliniyor.

ABD güçleri, geçen hafta Haseke'de gerginliğin yaşandığı bölgeye yakın 2 yerde yeni üs ve askeri nokta kurma çalışmaları başlatmıştı.

Öte yandan rejimin haber ajansı SANA, olaya ilişkin geçtiği son dakika haberde, ABD güçlerinin açtığı ateş sonucu bir sivilin öldüğü ve birinin yaralandığını iddia etti.

RUS ASKERLERİ BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

ABD askerleri ile Suriye ordusuna bağlı güçlerin Kamışlı şehrinde çatışması sonrası Rusya'ya ait askeri birlikler bölgeye intikal etti

ABD PETROL SAHALARINDA VARLIK GÖSTERİYOR

ABD, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

YPG/PKK'ya desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, YPG/PKK'lı teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye asker gönderiyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

Terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölge son dönemde ABD-Rusya çekişmesine sahne oluyor. ABD güçleri, 18 Ocak'tan bu yana, Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rümeylan petrol sahasına ulaşmak isteyen Rus askerlerinin yolunu 5 kez keserek dönmelerine sebep olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 110
  • muallim 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimle iktidarımla gurur duyuyorum. Mazlum idlip halkına ve savaş madurlarına gerçekten sahip çıkan tek devlet Allah yardımcımız olsun inşaallah.
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede Rus hava savunma sistemi var ama ABD hava kuvvetlerine tesir etmiyor. Bizim hava kuvvetleri Rus hava savunma sistemi yüzünden İdlip üzerinde uçamıyor . Ben bu Suriyedeki durumu bir türlü anlamıyorum.
    Cevapla
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de çoğunlukta ki Halk ve Kürtler Barış ve Yaşam derdinde. abd ve rusya çıkarları için bunları Kürdistan hevesiyle kullanacak. Bir oraya bir buraya koşacaklar.. Bu Halkı bu bölgeyi böylece katlederek araya Fitne ve çeşitli terör örgütlerini kuracaklar.. esed öyle yada böyle pes edecek çekilecek..sonuçta Kürdistan da olmayacak. Çünkü bu Halk hep arada oyunlara gelerek ezilecek. Abd Türkiye Rusya 2. Dünya savaşı sonları gibi antlaşma imzalayarak masaya oturacaklar. İran devre dışı kalacak. Ve yeni Suriye kurulmuş olacak..
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    abd bizi yanına almaya çalışıyor bence hiç gereği yok. kazanan biz olacağız. zafer allaha inananlarındır.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırtlanlar, onursuzlar, zerre kadar insanlığı olmayan ruslar ve abd’liler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü