İşgalci İsrail'in lideri Netanyahu'dan BM'ye sert tepki

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler'in (BM), Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren İsrail merkezli ve uluslararası firmaların listesini yayımlamasına tepki gösterdi.

İşgalci İsrail'in lideri Netanyahu'dan BM'ye sert tepki
İşgalci İsrail'in lideri Netanyahu'dan BM'ye sert tepki
GİRİŞ 12.02.2020 23:52 GÜNCELLEME 12.02.2020 23:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Netanyahu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bizi boykot eden, boykot edilecektir. Bu kurum (BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği), taraflı, aynı zamanda etkisiz de. Örgüt insan haklarına önem vermeye çalışmak yerine İsrail'in itibarını zedelemeye uğraşıyor." ifadelerini kullandı. 

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca son yıllarda ABD eyaletlerinin çoğunda, İsrail'i boykot etmeye çalışanlara karşı kararlı davranılmasını öngören yasaları desteklediklerini aktardı.

YASA DIŞI YAHUDİ YERLEŞİM YERLERİNDE FAALİYET GÖSTEREN FİRMALAR

BM, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren İsrail merkezli ve uluslararası firmaların listesini yayımlamıştı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin yayımladığı yeni raporda, 94'ü İsrail, 18'i diğer ülkelerden toplam 112 firmanın yer aldığı bir liste paylaşılmıştı.

Uluslararası şirketler arasında listede, ABD'den dünyaca ünlü "Airbnb Inc", "Expedia Group Inc", "Motorola Solutions Inc", "TripAdvisor Inc", "General Mills Inc" ve "Booking Holdings Inc" yer alıyor.

Listede, ayrıca Hollanda'dan "Booking.com", "Kardan N.V", "Altice Europe N.V" ve "Tahal Group International", İngiltere'den "JC Bamford Excavators Ltd", "Opodo Ltd" ve "Greenkote P.L.C", Fransa'dan "Egis Rail", "Egis S.A" ve "Alstom S.A" ve Lüksemburg'dan "eDreams ODIGEO S.A" ve Tayland'dan da "Indorama Ventures P.C.L" bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    La netenyahu, sen ve diger israilliler insan degilsiniz ki zaten. Sizler cani katîl yaratiklarsiniz. Size bu çok iyi olmuş, İnşaallah tez vakitte seninde israilinde sonu gelir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması