İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itiraflı reklam filmi tepkiler üzerine geri çekildi

Danimarka, İsveç ve Norveç'in ortakları arasında yer aldığı İskandinavya Hava Yolları'nın (SAS), yayımladığı reklam filmi, bölge ülkelerinden gelen tepkiler üzerine geri çekildi.

İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itiraflı reklam filmi tepkiler üzerine geri çekildi
İskandinavya Hava Yolları'nın Türkiye itiraflı reklam filmi tepkiler üzerine geri çekildi
GİRİŞ 13.02.2020 02:58 GÜNCELLEME 13.02.2020 03:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İskandinavya ülkelerinde yaşayan insanların farklı ülkelere yolculuk yaparak o ülkelerin kültürel zenginliğine öğrenmelerini tavsiye eden reklam filminde ''Çavdar ekmeğini ve köfteyi Türkiye'den, demokrasiyi Yunanistan'dan, doğum iznini İsviçre'den, yaz ortası bayramı Almanya'dan aldık. Gerçekten İskandinav olan ne var? Kesinlikle hiçbir şeyi yok." şeklinde cümleler yer aldı.

Aftonbladet gazetesinin haberine göre, reklam filminin, ''SAS kendi köklerinden nefret ediyor'' şeklinde sosyal medyada yüzlerce tepki çeken yorum aldığı bildirildi.

''ŞEYTANİ NEFRET SAÇAN BİR REKLAM''

İsveç'te göçmen karşıtlığıyla bilinen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) Genel Sekreteri Richard Jomshof, sosyal medya hesabından ''Hangi gerçekler? Saçmalık dolu şeytani nefret saçan bir reklam.'' yorumunda bulundu.

Tepkiler üzerine bir açıklama yayımlayan şirket, filmin arkasında olduklarını ama tepkiler nedeniyle filmin videosunun sosyal medyadan kaldırıldığını duyurdu.

''İSVEÇ KÖFTESİNİN TÜRKLERE AİTTİR'' TWEETİ

Şirketin Pazarlama Müdürü Martin Adonis ise İskandinavyalı olmaktan gurur duyduklarını belirterek, ''Yurt dışına giden yolcular farklı kültürlerden ilham alarak, yaşadıkları zenginlikleri eve getirmek istiyorlar. Eğer dünyanın farklı ülkelerinde olup bitenlere merak duymasaydık, İskandinavya ülkeleri bugünkü konumunda olamazdı ” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan iki sene önce de İsveç'in Twitter hesabından, ülkenin dünyaca ünlü köftesinin tarifinin Türklere ait olduğu itiraf edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılığa karşı bu filmi çekmişler, çünkü İskandinavlar ve diğer Avrupalılar gerçekten aşırı ırkçı olabiliyorlar, kendilerini o kadar çok övüyorlar ki dünya gerçeklerinden kopmuşlar, halbuki şuan kültürleri dedikleri teknoloji dedikleri şeylerin temelleri bile diğer milletler gelme, özellikle Orta doğudan ve Asya'dan gelmedir. Sıfır sayısını ilk kullanan Araplardır mesela. Araplar sıfırı kullanmasaydı şuan bilgisayarlar dahil tüm teknoloji binlerce yıl geriye dönecekti. İskandinav dilleri bile Türkçe kökenlidir.
    Cevapla
  • aza 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçekçi olmak lazım. kültürlerde tamamen kendine ait ögeler çok az sayıdadır. diğerleri ordan buran etkileşimle gelir. bizde de çoğu şey araplardan gelme.. gerçek olan bunu itiraf edince yuhlansak ne övülsek ne.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ya sen ne değişik adamsın ya ulan biz tarih kurulduğundan beri varız dünyaya mal olmus gelenek görenklerimiz var içimizdeki iskandınav havayolu sirketi:))
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistandan demokrasi almışız ne alaka.islamda dört halife dönemi demokrasinin temelleridir.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş haberi doğru anlamışsın:)
    Cevapla
  • sns 4 yıl önce Şikayet Et
    Seviyorum sizi keşke oralar bizim olsa =P
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar