Kıbrıs şehidi 45 yıl sonra gerçek mezarına defnedildi

Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi, bir yıl önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Başkenti Lefkoşa'da Tekke Bahçesi Şehitliği'nde kazılara başladı. Kazılar sırasında iki mezarın "toplu mezar" olduğu ortaya çıktı. Toplu mezarlarda kemikleri bulunan 5 şehidin, şehitlikte ayrı mezarları da olduğu belirlendi. Mezarı karışan şehitlerden biri olan Ecvet Yusuf’un kemikleri, adının yazılı olduğu mezara defnedildi.

Kıbrıs şehidi 45 yıl sonra gerçek mezarına defnedildi
Kıbrıs şehidi 45 yıl sonra gerçek mezarına defnedildi
GİRİŞ 13.02.2020 13:29 GÜNCELLEME 13.02.2020 13:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

KKTC Bakanlar Kurulu, 5 mezarın açılmasına karar verdi. 1974 şehidi Ecvet Yusuf'un bulunduğu sanılan mezarda da başkasına ait kemikler bulundu. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu, daha önce toplu mezarda kemikleri çıkan Ecevet Yusuf'un, adının yazılı olduğu mezara defnedilmesi kararını verdi. Ecvet Yusuf için bugün Tekke Bahçesi Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, şehidin ailesi, eski silah arkadaşları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

 

45 YILLIK BİTMEYEN ACI

Törende konuşan Ecvet Yusuf'un oğlu Harper Orhon, "45 yıl babamızın yattığı yeri başka yer olarak bildik. 45 yıl sonra içimizdeki acıyı tekrardan kanattılar. Bulamayabilirlerdi de babamı. Türk, Rum, Yunanlı bu topraklarda kanını döktü. Bu topraklarda ölen her insan bizlerin evlatları oldu. Babamın mezarına 45 yıl sonra toprak atacağım hiç aklıma gelmezdi" dedi. Yusuf'un kızı Nilgün Orhon da, "Bana, 1974’te ölen babamı bugün toprağa verdiriyorsunuz. Canımı yakarak" dedi.

 

TORUNDAN DEDEYE SON BAKIŞ

Törende, Ecvet Yusuf için şiirler de okundu. Törene katılan Ecvet Yusuf'un eşi Özgül ayakta durmakta zorlandı. Özgül'ü, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eşi Meral Akıncı teselli etti. Yusuf'un torunu Tanem de dedesinin cenaze törenine katıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ı Türkiye ile birleştirmektense Rum'a teslim etmeye çalışan Mustafa Akıncı'nın o törende ne işi var. Şehitlere saygısızlık bu.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kıbrısın halkına kim türkiye düşmanlığını aşılamış anlamıyorum.ben askerliğimi orda yaptım türk askerini ve türk milletini hiç sevmiyorlar.
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı denen RUM.uda çağırın. Ama arkada dursun....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!