ABD'yi karıştıran gelişme: Harvard ile Yale, Suudi Arabistan ve Çin'den gizli para aldı

ABD'de Harvard ve Yale Üniversiteleri hakkında, Suudi Arabistan ve Çin dahil olmak üzere, yabancı ülkelerden gizli fonlar aldıkları şüphesiyle soruşturma açıldı.

ABD'yi karıştıran gelişme: Harvard ile Yale, Suudi Arabistan ve Çin'den gizli para aldı
ABD'yi karıştıran gelişme: Harvard ile Yale, Suudi Arabistan ve Çin'den gizli para aldı
GİRİŞ 13.02.2020 14:42 GÜNCELLEME 13.02.2020 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BBC'nin haberine göre, Harvard Üniveristesi ve Yale Üniversitesi, yabancılardan gelen hibe ve anlaşmalardan elde ettiği milyonlarca dolar konusunda yetkilileri doğru bilgilendirmediğinden şüpheleniliyor.

 

ABD Eğitim Dairesi, Temmuz 2019'dan bu yana Katar, Çin, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil yabancı ülkelerden bu üniversitelere yapılan daha önce rapor edilmemiş 6,6 milyar doları ortaya çıkardı. 

Konuyla ilgili üniversiteler hakkında soruşturma başlatılırken ABD Eğitim Dairesi, hibelerin miktarının 6,6 milyar dolardan fazla olabileceğini bildirdi.

 

İKİ ÜNİVERSİTE DE HÜKÜMETE VERECEKLERİ YANIT İÇİN HAZIRLIK YAPTI

Amerikalı yetkililer, ABD üniversitelerine yabancılar tarafından yapılan harcamaları "kara delik" olarak nitelendiriyor ve paranın, belli koşullarla veriliyor olabileceği uyarısında bulunuyor. 

ABD Eğitim Bakanı Betsy DeVos, "Bu şeffaflıkla ilgili. Yüksek okullar ve üniversiteler, yabancı hibesini ve parasını kabul ediyorsa; öğrencileri, bağışçıları ve vergi mükellefleri bunun ne kadar olduğunu ve kimden geldiğini bilmeyi hak ediyor" ifadesini kullandı. 

Harvard ve Yale Üniversiteleri ise hükümete verecekleri yanıt için hazırlık yaptıklarını açıkladı. 

ABD yasaları çerçevesinde üniversiteler, yabancı kaynaklardan 250 bin doları geçen yardım ve sözleşmelerin tümünü yetkililere bildirmekle yükümlü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki kendileri aynı şeyi yapıyor. Kişi kendinden bilirmiş. Yabancı vakıflar ve okullar kriptolar yetiştirip bunları finanse ediyor maalesef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı