Bir zamanlar yasaktı! S.Arabistan 'Sevgililer Günü'ne hazırlanıyor

Suudi Arabistan'da 2019'dan beri Sevgililer Günü ile ilgili değişim rüzgarı esiyor. 2008'de bir fetva ile ülkede yasaklanan Sevgililer Günü hakkındaki kurallar, geçen sene yumuşama sinyalleri verdi. Sevgililer Günü ile ilişkili hediyelerin satışına tekrar başlandı. Güller, kalpler ve oyuncak pelüşler raflardaki yerini yeniden aldı.

Bir zamanlar yasaktı! S.Arabistan 'Sevgililer Günü'ne hazırlanıyor
Bir zamanlar yasaktı! S.Arabistan 'Sevgililer Günü'ne hazırlanıyor
GİRİŞ 14.02.2020 05:31 GÜNCELLEME 14.02.2020 06:24
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ahlak polisinin yayınladığı fetva ile 2008'de Sevgililer Günü ile alakalı tüm ürünlerin satımı yasaklanmıştı. Restoranlar bu günü düşündürecek her türlü süs ve malzemeyi kullanmamaları konusunda uyarıldı. Okullarda öğretmenler öğrencilerden o gün kırmızı kıyafet giymemelerini istedi.

 

 

"KURAN'A AYKIRI DEĞİL"

Riyad'ın bu gün hakkındaki katı yasak konusundaki ilk yumuşama sinyalleri, ülkenin önemli dini figürlerinden biri olan Şeyh Ahmed Kasım el Hamdi'nin Sevgililer Günü'nün "dini bir gün olmadığını" ve "Kuran'a karşı gelmediğini" söylemesinin ardından kendisini gösterdi. El Hamdi Veliaht Prens Muahmmed Bin Selman'a yakın isimlerden biriydi.

 

 

BİN SELMAN İLE GELEN DEĞİŞİM RÜZGARI

Prens Muhammed Bin Selman, 2017'de veliaht ilan edilmesinin ardından uzun vadeli ve köklü reformları hayata geçirmeye başladı. Suudi prens Selman, ülkesinin ılımlı İslam’a dönmesini arzuluyor.

Ülkede konserlere ve sinemalara 'yeşil ışık' yakılırken kadın ve erkeklerin kamu alanlarında yan yana daha fazla vakit geçirmelerine izin veriliyor. Haziran 2017'de kadınlar ilk defa ehliyet alma hakkına sahip oldu.

YORUMLAR 41
  • Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben benim verdiğim vergi ile Suriyelilerin beslenmesine razıyım! Bugün bir bebek idlipte gözleri açık donarak öldü senin bundan haberin var mı? O eleştirdiğin araplar da sen de ben de o yavrudan mesulüz!!! Yere batsın eğlenceniz,müzeniz...
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da şaşırıyorum... Sanki Türkiye dört dörtlük bir islam ülkesi gibi karşı tarafı kötülüyor.. Türkiye de her günah işleniyor önce kendimize bakalım sonra başkalarını eleştirelim...
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    zenginlik arapları bozdu,,,çıldırdılar,,,
    Cevapla
  • der 4 yıl önce Şikayet Et
    Suhutlar ın bayanları üç beş sene içinde hep kafalarını açarlar benden söylemesi
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Amerikan askerlerine dansözlük yaparlarsa şaşırmayın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı