Müslüman olunca tüm hayatı değişti: Canlı yayında anlattıkları herkesi şaşırttı

Müslüman olduktan sonra psikolojik rahatsızlıklarından kurtulduğunu söyleyen İsveçli üniversite öğrencisi Maya Fredin, kapandıktan sonra kendini çok özgür hissettiğini belirtti.

GİRİŞ 14.02.2020 17:33 GÜNCELLEME 14.02.2020 22:04
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İsveç'in TV 4 kanalı "Haftanın teması kadın ve İslam 2020" isimli programda  Müslümanlığı olan İsveçli üniversite öğrencisi 26 yaşındaki Maya Fredin'in hayatını masaya yatırdı.

 

"İSLAM'I KEŞFETTİM YENİDEN NEFES ALMAYA BAŞLADIM"

Programa konuk olan Maya Fredin, Müslüman olduktan sonra huzura kavuştuğunu kaydetti. Fredin, "Öğrenciyim ağır psikolojik sorunlar yaşıyordum ve tedavi görüyordum. Çok zor günler geçiriyordum bira anda İslam dinini keşfettim ve yeniden nefes almaya başladım. Müslüman olduktan sonra psikolojik rahatsızlıktan kurtuldum" dedi. 

 

"DİNİ VECİBELERİMİ YERİNE GETİRİNCE KENDİMİ HUZURLU GİSSEDİYORUM"

İnsanların arasında kendini yıllarca yalnız hissettiğini aktaran Fredin, "Yıllarca kendimle mücadele ettim ve kendimi kayıp ve yalnız hissettim, ama Müslüman olduğum zaman tüm bunlar değişti. Günde 5 vakit namaz kılmak dini vecibeleri yerine getirirken çok rahatlıyorum, kendimi huzurlu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

"KAPANDIKTAN SONRA KENDİMİ ÖZGÜR HİSSEDİYORUM"

Kapandıktan sonra kendini özgür hissettiğini aktaran Fredin, "Kapandıktan sonrada cinsellik olarak kadınların nasıl olması gerektiği yönündeki baskılardan kurtuldum ve kendimi çok özgür hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İSLAM'A UYGUN KIYAFETLERLE SPOR YAPIYOR

Spor yapmayı sevdiğini vurgulayan Fredin, İslam'a uygun kıyafetlerle spor salonunda saatlerce antrenman yaptığını ve bunları sosyal medya hesabından yayımlayarak, Müslüman kadınların da hayatın bir parçası olduğunu anlatmaya çalıştığını belirtti.

YORUMLAR 86
  • Veli Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcu "Allah seni seçmiş" diye yazmış, Bu şekilde, Allah'a iftira atmış oluruz! 13.Rad-27.Ayet: Ayetleri görmezlikte direnenler (kâfirler) “Rabbinden (Sahibinden) ona bir mucize indirilseydi ya!” derler. De ki “Allah, (sapıklığın) gereğini yapanı sapık sayar, (doğru yolda olmanın) gereğini yapanı[*] da yoluna kabul eder.” * Allah her şeyi, bir ölçüye göre yaratır. (Kamer 54/49, Ra’d 13/8) İmtihanla ilgili şeyleri iyi ve kötü diye ikiye ayırmıştır. (Enbiyâ 21/35) Allah, herkesin doğru yolda olmasını ister (Nisa 4/26) ama sadece iyi işler yapanı doğru yolda sayar. (Nur 24/46) Yaptığının iyi mi yoksa kötü mü olduğunu da kuluna ilham eder. (Şems 91/7-10)
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar psikolojik rahatsızlık yaşamaz
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar yaşar... Bir müslümanın canı yansa hisseder ve depresyona girer. Gidişatı görüp üzülür ve depresyona girer. Bu çağda günahsız yaşayamadığı için üzülür ve depresyona girer. Bu da hayatın kendisinde olan birşey. Tövbe , tevekkül, ibadet , dua ve sabır içinde yaşar gider müslüman.
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    nur ala nur olmuşsun kardeşim, allah seni seçmiş ne mutlu sana...müslümanlığını kutlar, islamca yaşamanı zamanın gelince müslüman olarak ölameni cenabıALLAHTAN dilerim...senin gibilerin çoğalması dileği ile aramıza hoş geldin kardeşim.
    Cevapla
  • Allah Seni Seçmiş? 4 yıl önce Şikayet Et
    "Allah seni seçmiş sözü için" 13.Rad-27.Ayet: Ayetleri görmezlikte direnenler (kâfirler) “Rabbinden (Sahibinden) ona bir mucize indirilseydi ya!” derler. De ki “Allah, (sapıklığın) gereğini yapanı sapık sayar, (doğru yolda olmanın) gereğini yapanı[*] da yoluna kabul eder.” * Allah her şeyi, bir ölçüye göre yaratır. (Kamer 54/49, Ra’d 13/8) İmtihanla ilgili şeyleri iyi ve kötü diye ikiye ayırmıştır. (Enbiyâ 21/35) Allah, herkesin doğru yolda olmasını ister (Nisa 4/26) ama sadece iyi işler yapanı doğru yolda sayar. (Nur 24/46) Yaptığının iyi mi yoksa kötü mü olduğunu da kuluna ilham eder. (Şems 91/7-10)
    Cevapla
  • Abdurrahman SERDAR 4 yıl önce Şikayet Et
    KUR'an ALLAH'ın ŞİFA ve RAHMET kaynağıdır. (Ayet). Ruh hastaları, İslama döndüğünde, huzur ve itminan bulur. Risale-i Nur dahi, Kur'anın depresyona çözüm ortaya koyan tercümesidir. :Tuğçe KAZAZ da deneme-yanılma metodu ile bu HAKIKATA kavuşmuştur. Ancak, kafirler, peşin hükümle buna inanmazlar. Müslüman muradına ererse şükreder, ermezse sabreder. Böylece, sarsılmış ruh haline düşmez. Onun için İslam diyarında, ortopedik vak'alar haricinde doktorluk barınamamış veya peyda olmamıştır. Doktor O.Müftüoğlu ve Dr. Canan hm'ın tavsiye ettiği TIBBİ çözümler İSLAM ve Peygamberi tarafından asırlardır Söylenmiştir. Allah HAkiki İMAN NASİP eylesin. Kaptan Kustov'u ! hatırlıyalım.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Annem Allah kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!