Son anda yakalandılar! Camide katliam yapacaklardı

Cuma günü Almanya’nın 6 eyaletinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan aşırı sağcı 12 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Zanlıların, Almanya'da bir camiye silahlı saldırı planladıkları ortaya çıktı.

Son anda yakalandılar! Camide katliam yapacaklardı
Son anda yakalandılar! Camide katliam yapacaklardı
GİRİŞ 16.02.2020 21:44 GÜNCELLEME 16.02.2020 21:48

Alman polisi, Baden-Württemberg, Bavyera, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde, ‘Der harte Kern’ (Sert Çekirdek) adlı örgütün kurucuları ile örgütü destek verenlere cuma günü baskın düzenledi.

Baskınlarda, hepsi Alman vatandaşı olan ve Avrupa’nın diğer ülkelerindeki ırkçılarla işbirliği yapan 4’ü örgüt kurucusu ile 8’i örgüte destek veren 12 aşırı sağcı gözaltına alında. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar, siyasetçilere, mültecilere ve Müslümanlara yönelik saldırılar düzenleyerek ülkede iç savaş benzeri koşullar oluşturmak amacıyla aşırı sağcı terör örgütü kurmak ve bu örgüte destek vermekten tutuklandı.

POLİS TAKİBİNDEYDİ

Tutuklananlar arasında şiddet eylemleri yapma potansiyeli bulunan ve polis tarafından bir süredir takip edilen örgütün 53 yaşındaki aşırı sağcı lideri Werner S. de var. Zanlıların eylemlerini gerçekleştirmek için birçok kez bir araya geldiği, bu toplantıların Werner S. tarafından koordine edildiği, Tony E.’nin de bu konularda Werner S.’yi desteklediği belirtildi. Zanlıların internetten ve telefon görüşmeleriyle de temasta bulunduklarına işaret edildi. 8 kişinin ise bu örgüte maddi destek vermek, silah temin etmek ve yapılacak saldırılara iştirak etmek için söz verdiği kaydedildi.

SİLAHLARA EL KONULDU

Bild gazetesi ise zanlıların, geçen yıl mart ayında Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde gerçekleştirilen cami saldırısının bir benzerini Almanya’da yapmayı planladıklarını yazdı. Habere göre polise bu bilgiyi, zanlıların arasında bulunan bir muhbir verdi. ‘Sert Çekirdek’ adlı örgütün 10 üyesi, yakalanmadan bir hafta önce KRV eyalet sınırları içinde kalan Minden’de toplandı. Toplantıya katılanların dördü, aynı zamanda yasa dışı aşırı sağ örgüt ‘İmparatorluk Vatandaşı’ üyesiydi. Toplantıda otomatik silahlarla cami tarayıp mümkün olduğu kadar çok sayıda Müslümanı öldürme kararı alındı. Alınan kararlar arasında sadece cami saldırısı değil, başka eylemler için de hazırlıklar vardı. Muhbir tüm bu bilgileri polise verince, polis de cuma günü operasyon yaptı. Bild’in pazar günü internet sayfasında yer alan haberine göre zanlılarla birlikte ‘Tokarew’ tipi bir tabanca ile başka silahlara da el konuldu.

ÖRGÜTÜ 4 KİŞİ KURDU

Grubun lideri Werner S., Michael B., Thomas N. ve Tony E. ile birlikte ‘Sert Çekirdek’ adlı terör örgütünü kurdu. Yakalanan Thorsten W., Ulf R., Wolfgang W., Markus K., Frank H., Marcel W., Stefan K. ve Steffen B. ise örgütün üyeleri ve destekçileri. Örgüt üyeleri birbirlerini, internet üzerinden önce radikal sağ fikirler aşılayarak motive etti. Ardından internet üzerinden paylaştıkları yazı ve fotoğraflarla kendilerinin yapabileceği silahlarla ilgili yine birbirlerini bilgilendirdi.

ARALARINDA POLİS DE VAR

Yakalanan 12 zanlı arasında Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Polis Teşkilatı mensubu bir memur da bulunuyor. KRV İçişler Bakanı Herbert Reul (CDU) yaptığı açıklamada memurun teşkilatla ilişkisinin derhal kesildiğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...